Chestorul Viorel Dosaru dă dovadă, încă o dată, că de când este la șefia Inspectoratului Județean de Poliție Prahova lucrurile au scăpat rău de sub control! Periodic, scandaluri răsunătoare pun Poliția Prahova într-o lumină proastă, iar toate „relele” s-au întâmplat sub conducerea chestorului.

Fiecare comandant de unitate, cum este și Viorel Dosaru, trebuie să aibă un control informațional asupra subalternilor, însă, Dosaru nu a văzut cum de-a lungul timpului, în „ograda” pe care o conducea, polițiști „cu funcții mari au trecut de partea infractorilor”.

Adjunctul său, Adrian Rădulescu, mana dreapta a lui Dosaru, este anchetat de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar exploziv. În aceeași speță, au fost arestați un apropiat de-al lui Dosaru de la BCCO (Biroul Combatere a Criminalității Organizate), Emanuel Saghel, și prietenul lui de la DGA (Direcția Generală Anticorupție), Constantin Ispas. Trei apropiați de-ai lui Viorel Dosaru au fost duși în aceeași zi, 17 august, pentru audieri la DNA Ploiești. Toți trei au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior Saghel și Ispas primind arest preventiv, iar Rădulescu control judiciar, pentru fapte de corupție care începeau din 2010. Cu alte cuvinte, ani de zile, chestorul Viorel Dosaru nu și-a dat seama că cei trei comiteau grave ilegalități chiar sub nasul său.

Ieri, Dosaru a mai primit o lovitură: comisarul șef Marin Tudorică, șeful Poliției Sinaia, și adjunctul său, Ionuț Roșca, au fost duși la DNA. Ionuț Roșca a colaborat cu procurorii și a fost plasat sub control judiciar, în timp ce Marin Tudorică a fost reținut pentru 24 de ore, alături de un om de afaceri pe care îl proteja. Nici în cazul celor doi, Viorel Dosaru nu s-a sesizat din timp și nu a băgat de seamă faptele de corupție pe care aceștia le comiteau în cadrul IPJ Prahova.

Iar toate acestea s-au întâmplat în timp ce chestorul Viorel Dosaru, care este „pila” Ministrului de Interne Petre Tobă, se laudă cu un management performant. Culmea ironiei, în contradicție cu laudele pe care Dosaru și le aduce singur, în timpul mandatului său au avut loc cele mai multe arestări ale unor ofițeri din cadrul Poliției Prahova.

Vorbim inclusiv de cazul polițistului de la Câmpina Dorian Doman, care a fost prins în flagrant când primea 14.000 lei, bani provenind din acțiuni de șantaj și cămătărie.În noiembrie 2014, Doman a fost arestat în urma dosarului instrumentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Să ne reamintim prima lovitură a justiției în Prahova: dosarul Păvăleanu-Alexe, cu un prejudiciu record la acea vreme. Ce a făcut Viorel Dosaru atunci? În timpul perchezițiilor care au vizat gruparea Alexe – Păvăleanu, Dosaru și-a luat concediu. Evenimentul nu este singular – când Adrian Rădulescu, adjunctul său, a fost plasat sub control judiciar, Dosaru a făcut același lucru – a avut concediu de odihnă în perioada 21 – 30 august, inclusiv.

Ieri, când șefii Poliției Sinaia au fost duși la DNA, chestorul Viorel Dosaru a fost, de asemenea, chemat la „o discuție amicală”.

Iar subalternii corupți nu sunt singura problemă cu care s-a confruntat Viorel Dosaru de-a lungul timpului.

În martie 2015, șefii Poliției Prahova, inclusiv Viorel Dosaru, au fost reclamați la DNA pentru deturnarea unor fonduri destinate ajutorării victimelor inundațiilor din anii anteriori. Detalii aici.

În aprilie 2015, Dosaru a făcut din nou obiectul unei plângeri penale trimisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Viorel Dosaru era acuzat de abuz în serviciu și neglijență în serviciu. Puteți reciti plângerea aici.

Un nou scandal a izbucnit în august 2015, când doi agenți de la Secția 4 au vrut să oprească în trafic o doamnă care vorbea la telefon și nu avea centura. Pentru că doamna nu a oprit la semnal, agenții s-au urcat în mașina de Poliție, au urmărit-o și au tras-o pe dreapta. Doamna i-a spus agentului Ilie că este în telefon cu chestorul Viorel Dosaru, șef de Poliție Prahova. Cei doi au refuzat să vorbească la telefon cu Viorel Dosaru și unul din ei a fost mutat ulterior pe o altă funcție. Toate detaliile acestui episod le puteți reciti aici.

Dosaru nu numai că nu a văzut neregulile comise de subalternii săi, dar și beneficia de șpăgile primite de Emanuel Saghel. La meciurile Petrolul la care Saghel mergea, în lojă alături de el s-au aflat și chestorul Viorel Dosaru, dar și adjunctul său, Adrian Rădulescu, de asemenea cercetat în dosarul respectiv. Consumația pe care aceștia o făceau în lojă era plătită din banii clubului de fotbal Petrolul Ploiești. Puteți vedea aici fotografii cu Viorel Dosaru în lojă.

În august 2015, mai mulți polițiști prahoveni s-au trezit într-o situație penibilă din cauza unor ordine date de chestorul Viorel Dosaru, șeful Poliției Ploiești. Motivul este unul incredibil și fără precedent: faptul că mai mulți polițiști au dat like pe facebook la un articol care, culmea, relata cazul unui polițist care fusese agresat în timpul serviciului.

Ziarul Incomod v-a prezentat, în luna septembrie 2015, cazul unui polițist de la trupele speciale ale Poliției Prahova, care a postat pe pagina personală de facebook grave acuzații la adresa conducerii IPJ Prahova. Adrian Vlăsceanu a povestit cum chestorul Viorel Dosaru, comisarul șef Ionel Trandafirescu, comisarul șef Gheorghe Vlăsceanu  și comisarul șef Sorin Lupu i-au făcut viața un calvar, amenințându-i chiar și familia. În replică, Poliția Prahova a emis un punct de vedere în care spunea că totul este în regulă în cadrul Inspectoratului. Detalii aici!

În mandatului lui Viorel Dosaru, polițiștii favorizează infractorii și victimele au de suferit. Ziarul Incomod v-a prezentat cazul unui bărbat din Bărcănești sechestrat și bătut cu bestialitate de alți bărbați din comună. În schimb, victima spune că a fost sfătuită de polițistul Ciprian Toma să renunțe la acuzații, iar mama acesteia spune că a fost amenințată cu dosare penale de șeful de post de la Bărcănești, Ștefan Nicolae, dacă se mai interesează de dosar sau dacă mai stă de vorbă cu jurnaliștii. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova nu a emis niciun punct de vedere referitor la aceste acuzații. Detalii aici.

De altfel, de când Viorel Dosaru este la conducerea IJP Prahova, a devenit o practică obișnuită ca Poliția să mușamalizeze cele mai grave evenimente care au loc în județ. Probabil pentru “a da bine” și pentru a lăsa impresia unui management performant, cum aminteam mai sus, Dosaru nu dorește ca oamenii să fie avertizați despre pericolele de pe străzi. Detalii despre modul în care Poliția Prahova mușamalizează infracțiunile, citiți aici!

Nu în ultimul rând, ne aruncăm atenția și asupra hobby-urilor pe care chestorul Viorel Dosaru le are. Pe surse, am aflat că acesta participă la sesiuni de vânătoare ilegală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here