fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Asigurare anuală pentru câini. Cine va trebui să plătească

Citește Și

- Reclamă -

Stăpânii de câini periculoși sunt obligați să înregistreze animalele la poliție. Mai mult decât atât, trebuie să plătească anual o asigurare ce poate ajunge și la două mii de euro. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare. 

Potrivit Digi24, sunt 16 rase de câini periculoși și foarte periculoși. Printre aceste rase se numără pitbull, rottweiler, bull terrier, ciobănesc caucazian, dog argentinian sau cane corso. Câinii agresivi sunt cei care atacă sau mușcă o altă persoană, fără să fie provocați.”

Printre animalele ce vor necesita asigurare se numără și câinii ce aparțin unităților de poliție, Jandarmerie sau altor unități militare, care mușcă sau atacă o altă persoană, chiar dacă sunt în misiune. 

- Reclamă -

Stăpânilor acestor câini le va fi interzis să își ducă patrupedele în locuri publice sau în mijloacele de transport în comun. 

Aceștia vor fi nevoiți să își semnalizeze locuințele sau grădinile cu avertismente pe care să scrie „câine periculos” sau, după caz, „câine agresiv”. În plus,trebuie să prezinte, printre alte documente, și o asigurare de răspundere civilă. 

Documentul este similar cu RCA-ul la mașină și asigură stăpânul în cazul în care patrupedul provoacă daune altor persoane sau câini. 

- Reclamă -

Este vorba despre sume asigurate între 2.000 și 100.000 de euro. Pentru a beneficia de aceste asigurări, proprietarul trebuie să plătească în fiecare an o anumită sumă. 

Stăpânul unui astfel de câine trebuie să plătească anual 970 de euro pentru acoperirea de 50.000 de euro. Pentru o acoperire de 5.000 de euro, suma necesară anual este de 100 de euro. 

Sumele variază în funcție de preferințele și sumele pe care stăpânul dorește să le asigure. Amenzile în cazul în care proprietarii nu respectă aceste reguli sunt între 500 și 1.500 de lei. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut