Florica Niță, autopsieră în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, va da în judecată unitatea medicală. Femeia susține, prin intermediul avocatului, că i s-a încălcat dreptul la muncă. Totul ar fi pornit de la o glumă proastă, pe fondul panicii create de epidemia de COVID-19.

Florica Niță a fost internată recent la o clinică medicală privată unde, în luna martie, au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19. După concediul medical, tanti Florica, așa cum este cunoscută în spațiul public, a revenit luni la serviciu, dar a avut surpriza să nu fie lăsată în cabinetul ei. S-a invocat faptul că ar putea fi bolnavă de COVID-19, deși a prezentat un set de analize din care rieșea că rezultatul pentru Sars-Cov-2 este negativ.

”Femeia a venit astăzi la muncă și nu a fost primită pe motiv că unul dintre colegii ei de la Morgă a anunțat Conducerea Spitalului că e suspectă de COVID-19”, a declarat avocatul care o reprezintă pe Florica Niță.

Reprezentanții Spitalului Județean Ploiești confirmă situația și au precizat că totul ar fi pornit de la o glumă între colegi. Totuși, dat fiind că Florica Niță a fost internată într-o clinică unde mai multe asistente medicale au fost confirmate pozitiv COVID-19, este firesc spitalul să ia măsuri specifice.

”Am înțeles că a fost o glumă între colegi, de unde a reieșit că angajata ar putea să aibă COVID-19. Șefa secției de Anatomopatologie a luat totul în serios, și foarte bine a făcut, și a considerat că respectiva angajată trebuie să fie testată, având în vedere că vine dintr-o unitate unde au existat cazuri confirmate. I s-au recoltat deja probele și așteptăm acum rezultatele”, a explicat Sebastian Toma, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Avocatul care o reprezintă pe Florica Niță a anunțat că va acționa în instanță Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru că a încălcat dreptul la muncă al unui angajat.

În 2016 Florica Niță a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecată pentru distrugere. Femeia a fost obligată de instanță și la palta unor daune materiale în valoare de 20.000 de lei și daune morale de 10.000 de euro persoanei vătămate. Florica Niță a fost trimisă în judecată după ce, în iarna anului 2013 a fost implicată într-un scandal în urma căruia sediul unei societăți cu specific mortuar a fost incendiat.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Tanti Flori e singura femeie autopsiera din Romania, e geniala in meseria ei. Are multi rivali care vor sa o distruga, interesul fiind doar de ordin financiar. Sper sa revina la spital si sa continue aceeasi meserie pe care o face perfect de zeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here