Filmul războiului dintre interlopii Marian Tudorache zis “Becu” și locotenenții lui Clămparu!

Lumea interlopă este într-o continuă schimbare, determinată de diverși factori, cum ar fi: moartea liderilor, arestarea liderilor și reglările de conturi dintre clanuri. Despre acțiunile autorităților de prindere a celor care și-au pus la punct rețele infracționale, un exemplu în acest sens este una din ultimele acțiuni ale DIICOT. Cu câteva zile în urmă, DIICOT Pitești l-a “decapitat” pe Marian Tudorache, zis Becu, interlopul care i-ar fi luat locul lui Clămparu pe piața de prostituate din Spania.

Percheziții

Pe data de 19 iunie 2017, DIICOT a efectuat 71 de percheziţii domiciliare în Argeș, Dâmboviţa, Prahova şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, pe relația România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania. Din cele 71 de percheziţii, 53 au avut loc în Argeş, în Piteşti, Câmpulung, Mioveni și Bradu. În urma percheziţiilor, 30 de persoane au fost reţinute şi duse în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Acțiunea se înscrie într-o serie mai amplă de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.

Citește și 71 de percheziții și 35 de persoane aduse la audieri. Milioane de euro câștigate din trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani – VIDEO

Dosare

Potrivit Antena3, au fost făcute două dosare, unul unde sunt 14 învinuiți şi altul unde sunt 16 învinuiți. Magistraţii au dispus deja ca cei 16 din al doilea dosar să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Alături de cei 16, se află si Marian Tudorache, zis Becu, un temut interlop, cel care i-a luat locul în Spania lui Ioan Clămparu, după cum aminteam și mai sus.

Clămparu

Ioan Clămparu. Sursa foto: antena3.ro
Ioan Clămparu. Sursa foto: antena3.ro

În anul 2012, Ion Clămparu, zis Cap de Porc, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru proxenetism, trafic de femei și extorcare de bani. După ce acesta a fost arestat, a început un adevărat război pentru preluarea conducerii “afacerii”.

 

Dorel Hanea mâna dreaptă a lui Ion Clămparu

Dorel Hanea, din Sibiu, care era mâna dreaptă a lui Ion Clămparu de aproximativ 10 ani, a preluat conducerea. Toți cei care desfășurau activități infracționale precum proxenetism, furturi, fraude, clonări de carduri, spargeri și altele, trebuiau să îi plătească taxă de protecție pentru a își putea desfășura activitatea. Era de notorietate că cei care refuzau să plătească, încasau bătăi crunte și unii erau chiar omorâți. Ulterior, acesta a început să își piardă din membrii clanului, din cauza faptului că era foarte violent. Devenea agresiv chiar și cu oamenii apropiați.

Marian Tudorache zis Becu. Sursa foto: oradesibiu.ro
Marian Tudorache zis Becu. Sursa foto: oradesibiu.ro

La un moment dat, se pare că Marian Tudorache, zis Becu, împreună cu mai mulți apropiați ai acestuia au decis să nu mai stea sub comanda lui Dorel și și-au format propriul grup infracțional.

La început, deși Dorel Hanea era deranjat de cele întâmplate, cele două clanuri au păstrat o relație de amiciție. Clanurile își respectau teritoriile. Ulterior, Dorel s-a supărat pe faptul că un alt om din clanul său a fost atras în clanul lui Becu și acela ar fi fost momentul când a decis să reacționeze violent.

Incidentul care a declanșat lupta pe viață și pe moarte

În 2014, Dorel s-a dus la un botez unde petreceau cei din clanul lui Becu și l-a snopit în bătaie pe cel care trecuse în tabăra adversă. Imediat după incident, cel care a fost bătut s-a întors în restaurant și a povestit ce s-a întâmplat, iar Becu deranjat de faptul că Dorel și-a permis să facă așa ceva chiar sub “nasul” lui a decis să răspundă cu aceeași monedă, iscând o bătaie. Dorel a folosit un cuțit cu care a vrut să îl înjunghie pe Becu. În urma scandalului, Dorel a reușit să scape cu viață.

Răzbunarea

Dorel Hanea, dorind să se răzbune, ar fi pus la cale un plan pentru asasinarea lui Becu. Acesta a decis să-i pună capăt zilelor rivalului său folosind o bombă pe care intenționa să o

Dorel Hanea. Sursa foto: libertatea.ro
Dorel Hanea. Sursa foto: libertatea.ro

detoneze sub mașina lui Becu. Un locotenent de-al lui Dorel a cumpărat o mașinuță radio-ghidată în care a fost plasat aproximativ un kg de explozibil și s-a deplasat către locul în care era parcată mașina lui Becu. Planul nu a funcționat cum ar fi trebuit. Bomba s-a detonat la aproximativ 20 de metri de casa lui Becu. Locotenentul lui Dorel a scăpat cu viață, însă a fost rănit foarte grav. În urma exploziei și-a pierdut un testicul, un picior și câteva degete. Organele de cercetare au mers la spital să discute cu el, însă acesta le-a servit o poveste cum că cineva ar fi vrut să îl omoare pe el și circulând cu geamurile deschise, cineva i-a aruncat bomba în mașină.

În urma tentativei de asasinat, mai multe persoane din ambele clanuri au fost arestate. Becu fiind victimă a rămas în libertate. Dorel, știind că este vizat atât de clanul rival cât și de autorități, a fugit din Spania. Ulterior Dorel Hanea a decedat în Mexic. Deși autoritățile au constatat că a murit din cauza unei supradoze, familia acestuia credea că a fost asasinat. Totodată Becu se lăuda că Dorel Hanea ar fi murit din ordinul lui.

Citește și Interlopul “Becu”, cel care l-a detronat pe Clămparu, lăsat în libertate

Pentru realizarea acestui articol s-au folosit informații din mai multe surse, precum: antena3.ro, lavanguaedia.es, stirideactualitate.ro, oradesibiu.ro, libertatea.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here