bolnavi

bolnaviSecţia de oncologie a celui mai mare spital din Oltenia, Spitalul de Urgenţă din Craiova, rămâne fără medici de gardă şi astfel îşi înjumătăţeşte numărul de paturi. Cei doi doctori care au mai rămas după ce alţi doi şi-au dat demisia nu mai fac faţă numărului mare de bolnavi. Pacienţii sunt disperaţi. Cea mai apropiată secţie de oncologie în care s-ar putea trata este în Bucureşti.

Gheorghe Bădoi are 82 de ani şi de mai bine de șapte ani luptă cu o boală necruţătoare. Vestea că ar putea să nu mai fie primit în spital l-a înspăimântat.

„E moarte curată, vă spun sincer, mor la poarta spitalului, așa o să ajungem”, spune bărbatul.

Oamenii nu ştiu ce vor face de la 1 mai. Nu vor mai fi medici de gardă şi numărul paturilor va fi redus la jumătate.

„Am observat, munca este enormă pentru doi medici. Solicitați la maxim, sunt oameni, cât să mai reziste și ei”, spune o pacientă.

Doi dintre cei patru medici ai secţiei de oncologie au plecat pentru salarii mai bune la clinici private. Cei care au rămas fac acum gărzi duble.

„12 gărzi am făcut luna asta și eu, și colega mea. Tot ce trece de cinci gărzi în oncologie e greu. Suntem depășiți de volumul de muncă”, declară prof. univ. dr. Florinel Bădulescu, șeful secției de oncologie.

Asta, în condiţiile în care la Spitalul Judeţean din Craiova ajung pacienţi din toată Oltenia. Anul trecut, prin secția de oncologie au trecut nu mai puțin de 3.000 de pacienți, dintre care 2.200 cu internare îndelungată și 800 cu internare de o zi.

„Scoatem din nou posturile la concurs, cu toate că le-am scos și anul trecut de trei ori și nu a venit nimeni”, spune Bogdan Fănuță, directorul spitalului județean din Craiova.

Celelalte secţii de oncologie din zona Olteniei sunt la Spitalul 2 din Craiova şi la Caracal, însă acolo nu există aparatura necesară pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Aşa că singura variantă rămân spitalele din Bucureşti. 

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here