Mare parte din locuințele din Ploiești au rămas fără apă caldă și căldură, începând de joi, 24 noiembrie, după ce cazanul 2 (CAF 2) din cadrul Centralei de la Brazi (CET) s-a defectat. Sunt afectați ploieștenii racordați la sistemul public de termoficare, cu excepția blocurilor racordate la cele două puncte termice 23 August și Bucov, care au altă sursă de încălzire.

Primarul Andrei Volosevici a declarat că echipele de intervenție au lucrat pe parcursul nopții pentru repararea avariei, astfel că în cursul zilei de vineri, 25 noiembrie, ploieștenii vor avea din nou căldură. La acest moment se fac ”probe de presiue” și se estimează că în jurul orelor 14.00 caloriferele din blocurile afectate de avarie să fie din nou calde.

Defecșiunea la cazanul 2 a fost una serioasă, au anunțat reprezentanții administrației publice locale, fiind necesară înlocuirea ”unor țevi”, motiv pentru care intervenția a fost una de durată.

”M-am întors de la CET Brazi acum câteva minute. Se lucrează încă la înlocuirea unor țevi. Echipa care se ocupă de reparații muncește continuu sub supravegherea celor care fac parte din conducere.

I-am văzut și eu cum lucrează, curiozitatea m-a împins să trag și eu cu ochiul la problemele de acolo: unele țevi arse care se lasă cu greu sudate astfel încât este nevoie să fie înlocuite.

Este o provocare pentru noul director al firmei și aș spune că astăzi și-a primit botezul.

Eu îi doresc mult succes, mai ales că împlinirile dumnealui ar trebui să însemne confortul ploieștenilor.

Probabil că până la miezul nopții totul va fi gata, apoi sistemul va trebui încălzit progresiv.

Veți spune că oamenii de la Termo își fac datoria, de acord cu dvs., dar eu le mulțumesc că dincolo de toate comentariile apărute, dincolo de toate greutățile pe care le întâmpină ei rămân acolo, la datorie, și nu abandonează totul atunci când le este greu”, a scris Anca Popa, viceprimarul municipiului Ploiești pe pagina sa de Facebook.


Primarul Andrei Volosevici a precizat că, în cazul avariei de la CAF2, s-a lucrat mai bine de 20 de ore

”Deși s-a creat disconfort, se lucrează de mai bine de 20 de ore și multumesc specialiștilor care chiar și la această oră muncesc pentru a remedia problema tehnică la CAF2!”, este mesajul edilului din Ploiești, postat în cursul nopții pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here