fbpx
luni, mai 29, 2023

Când vor intra pe traseu cele 9 autobuze electrice aduse în Ploieşti din fonduri europene

Citește Și

- Advertisement -
După achiziţia a nouă autobuze electrice, printr-un proiect european derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, autorităţile ploieştene au predat oficial vehiculele către TCE, care urmează să le folosească, de săptămâna viitoare, pe traseul 2.

Consiliul Local Ploieşti a adoptat joi o hotărâre prin care a inclus cele nouă autobuze electrice, recepţionate în perioada august 2022 – ianuarie 2023, în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public şi le-a transmis către Transport Călători Express.

Vehiculele, care au o valoare cumulată de aproape 28 de milioane de lei, echivalentul a 5,7 milioane de euro, au fost cumpărate în urma unei licitaţii ţinute de Ministerul Dezvoltării pentru mai multe primării partenere. Fiecare a circulat pentru o vreme prin Ploieşti, în probe, însă abia acum, după finalizarea formalităţilor, pot intra toate nouă oficial pe traseu.

- Advertisement -

Directorul adjunct al TCE, Raul Petrescu, a declarat că noile autobuze electrice vor fi utilizate începând din 16 februarie, toate pe traseul 2, care leagă Gara de Vest de Gara de Sud şi Prahova Value Centre. Până atunci, mai trebuie rezolvate câteva probleme privind instalarea şi racordarea staţiilor de încărcare la capăt de linie.

Alegerea traseului 2 a fost făcută în condiţiile în care – dincolo de staţiile din depou care sunt folosite pentru încărcarea peste noapte a vehiculelor – proiectul european a prevăzut staţii de încărcare rapidă doar la Gara de Vest, ceea ce limitează traseele pe care pot circula autobuze electrice. Pe viitor, pe măsură ce reţeaua de staţii de încărcare se va dezvolta, autobuzele electrice vor putea fi utilizate şi pe alte rute.

Primăria Ploieşti mai are depus un proiect european, de data asta în cadrul PNRR, prin care vrea să achiziţioneze 22 de autobuze electrice şi 30 de staţii de încărcare a vehiculelor nepoluante.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta