Spitalul Județean de Urgență Ploiești a răspuns ziarului Incomod la o solicitare privind numărul persoanelor care au ajuns anul trecut la unitatea sanitară după ce au consumat droguri. Potrivit reprezentanților spitalului, 222 de persoane au ajuns la urgențe după ce au consumat substanțe psihoactive. Reprezentanții unității au oferit și date cu privire la substanțele consumate de pacienți.

Astfel, 33 de persoane au ajuns la urgențe după ce au consumat marijuana, 12 persoane după ce au consumat etnobotanice, șase consumaseră opiacee, alte șase persoane metamfetamină, o persoană amfetamină și, cei mai mulți pacienți, 164, consumaseră medicamente în exces.

Dintre cele 222 de persoane, doar șase erau minori: o persoană de 16 ani consumase marijuana, două persoane de 16 ani medicamente în exces, iar câte una de 17 ani etnobotanice, medicamente și metamfetamină.

Însă, este de precizat că o parte din minorii care au consumat droguri sau medicamente în exces au fost duși la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. În acest sens, ziarul Incomod a solicitat o statistică și de la această unitate medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here