Vasile Moțoc, viceprimar cu atribuții de primar al Sectorului 1 București, este audiat în aceste momente la sediul DNA Ploiești, având calitatea de suspect într-un dosar de luare de mită. Dosarul instrumentat de procurorii din Ploiești este disjuns din cel în care este urmărit penal primarul Andrei Chiliman, Moțoc fiind suspectat de luare de mită. Vasile Moțoc a preluat atribuțiile primarului Andrei Chiliman, după ce acesta din urmă a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA Ploiești într-un dosar de corupție.

Vasile Moțoc este acuzat că încă din 2012 până în prezent ar fi luat câte 10.000 euro mită (10%) pentru fiecare ședință, în schimbul votului său favorabil unor societăți comerciale controlate de Vlad Moisescu, fostul trezorier al Partidului Național Liberal. Faptele ar fi fost comise când Moțoc avea calitatea de consilier local.

De asemenea, în dosar sunt suspectați și ceilalți consilieri locali, care ar fi primit câte 4.000 de euro de ședință, pentru votul lor favorabil pentru aceleași societăți.

Toți cei 32 de consilieri locali vor fi audiați de procurorii anticorupție din Ploiești, până în prezent fiind chemați 16 din aceștia, iar în zilele ce vor urma vor veni și ceilalți.

Reamintim că pe 24 septembrie Vlad Moisescu a fost scos cu cătușe din sediul DNA Ploiești, după ce procurorii au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, alături de alți doi oameni de afaceri, Costin Berevoianu și Ovidiu Semenescu.

Detalii și video aici!

Ulterior, instanța a decis plasarea lui Vlad Moisescu sub control judiciar.

Nici Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1 București, nu este străin de sediul din Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție. În iunie 2015, procurorii din Ploiești au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, în urma audierilor Chiliman fiind acuzat trafic de influenţă, respectiv că ar fi cerut şi încasat 10 procente din valoarea contractelor de lucrări publice între Primăria şi firmele lui Gheorghe Boeru, patronul Romair Consulting aflat în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here