Marian Iorga, fostul inspector șef al IPJ Prahova, va rămâne în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, a decis jos Tribunalul București. Instanța a respins plângerea ofițerului de poliție care a cerut anularea măsurii preventive. Decizia Tribunalului București este definitivă.

Marian Iorga a fost pus la dispoziţia IGPR, ceea ce înseamnă că inspectorul şef al Poliţiei Prahova nu va mai avea voie să ocupe funcţia de conducere, ci va lucra într-un departament administrativ.

Potrivit unor surse judiciare acesta a fost detaşat la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, unde, spun sursele citate, ar fi pe un post de ofiţer de seriviciu.

În urmă cu o săptămână, Marian Iorga a fost plasat sub control judiciar de către DNA Bucureşti într-un dosar de corupţie. Şeful Poliţiei Prahova este acuzat de luare de mită, potrivit unui comunicat remis presei.
”În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”, se arată în comunicat.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracţiunea de dare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta care îl priveşte pe Marian Iorga este încă în derulare, iar faptele cercetate sunt cu mult mai complexe.

Cât timp se află în control judiciar, Iorga nu are voie să ia legătura cu mai multe persoane, printre care se află și polițiști din cadrul IJP Prahova.

Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here