spaga

spagaA trecut mai bine de un an de când DNA anunţa că unul dintre cei mai vechi judecători din Prahova este urmărit penal pentru infracţiuni de corupţie.

Este vorba despre Ştefan Fieraru despre care procurorii spun că ar fi luat şpaga până şi o raclă amenajată într-unul dintre cimitirele din Ploieşti, asta pe lângă bani şi alte bunuri de valoare. Deşi urmărirea penală pe numele lui Fieraru, fost judecător al Curtea de Apel Ploieşti, în prezent avocat la Baroul Prahova, a început în ianuarie 2014, nici până în acest moment acesta nu a fost trimis în judecată.
În plus, procurorii nu au cerut, la acea dată, mandat de arestare preventivă pe numele fostului magistrat.
Fieraru este acuzat de anchetatori că în perioada 2008-2009, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, învinuitul Fieraru Ştefan a pretins şi primit de la un denunţător sume de bani, produse alimentare, bunuri electrocasnice, materiale de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de aproximativ 83.000 euro. În schimbul mitei, acesta promitea că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii care aveau spre soluţionare cauza penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia.

Sursa: www.observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here