Veronel Rădulescu, avocatul din România al Elenei Udrea, a declarat joi dimineață la Digi24 că instanța din Costa Rica nu va dispune extrădarea fostului ministru, mai ales că fetița sa are cetățenia costaricană iar una dintre prevederi arată că un copil nu trebuie despărţit de mamă.

Vezi aici imagini de la reținerea Elenei Udrea de către Interpol!

Declarațiile lui Veronel Rădulescu la Digi24:

„În acest moment Elena Udrea este la sediul Interpol pentru a fi dusă la o instanţă din Costa Rica. Nu am vorbit cu Elena Udrea, am vorbit cu Adrian (Adrian Alexandrov, partenerul de viață). Mi-a spus ce s-a întâmplat, că era lângă o cafenea din zona în care locuieşte şi s-a prezentat cineva de la Interpol, care a invitat-o la sediu pentru procedura de extrădare la solicitarea Statului Român.

Din punctul meu de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea Elenei Udrea, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, una dintre prevederi fiind că un copil nu trebuie despărţit de mama lui.”

Veronel Rădulescu a mai spus că Elena Udrea are statutul de azilant pe o perioadă de un an şi că unul din drepturi este, în această perioadă, că nu poate fi extrădată, la o eventuală cerere a unui stat.

Întrebat dacă fostul ministru a aplicat pentru obţinerea cetăţeniei costaricane, el a răspuns că nu știe, dar probabil că este o posibilitate legală, având în vedere cetăţenia copilului.

„Există si varianta arestării preventive pe perioada procedurii de extrădare, dar, dată fiind situaţia cu copilul, nu se va merge pe această variantă”, a mai spus avocatul Elenei Udrea.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here