Un martor care a fost citat cu mandat de aducere la Înalta Curte de Casație și Justiție nu a mai ajuns la audieri, motiv pentru care Poliția Prahova riscă să fie amendată! Este vorba despre Iulian Tănase, care a fost citat cu mandat de aducere la ICCJ în dosarul în care sunt judecați fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu.

Potrivit stiripesurse.ro, care citează surse din anchetă, magistrații ICCJ au decis amendarea șefului IJP Prahova și recitarea martorului cu mandat de aducere. Ulterior, biroul de presă al Poliției Prahova a emis următoarea informare:

“În urma apariției în spațiul public a unor informații potrivit cărora șeful I.P.J. Prahova a fost sancționat de către Înalta Curte de Casație și Justiție pentru neîndeplinirea unui mandat de aducere de către un polițist, Compartimentul de Relații Publice al I.P.J. Prahova este abilitat să comunice următoarele:

Până la acest moment, la nivelul unității noastre nu a fost recepționată nicio înștiințare cu privire la aplicarea acestei amenzi judiciare.

În urma primelor verificări, a rezultat faptul că Secția Nr. 4 a Poliției Municipiului Ploiești a primit, spre a fi pus în aplicare, un mandat de aducere, emis pe numele unui ploieștean, în vârstă de 43 de ani.

Vineri, 10 mai a.c., bărbatul a fost căutat la domiciliu, în vederea aducerii la cunoștință a conținutului mandatului, însă nu a fost găsit.

În dimineața zilei de 13 mai a.c., polițiștii s-au deplasat, din nou, la domiciliul acestuia, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, însă bărbatul nu a fost găsit nici de această dată.

Întrucât au fost desfășurate activități de depistare a celui în cauză, comunicarea acestor aspecte către instanța de judecată nu s-a putut realiza până la termenul înscris în mandat (ora 09.00, ci la ora 11.00).

De asemenea, conducerea I.P.J. Prahova a dispus, prin Biroul Control Intern, demararea unor verificări, în vederea stabilirii situației de fapt și, în funcție de aspectele constatate, luarea măsurilor legale care se impun.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here