Emanuel Saghel, încătușat la sediul DNA Ploiești

Printre sutele de documente găsite la domiciliile celor trei ofițeri cercetați de DNA Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat se numără și fișe de la Evidența Persoanelor. Acest lucru înseamnă că fișele respective au fost accesate din baza de date a MAI, printate, multiplicate, scoase în afara unității și duse acasă, lucru care este ilegal întrucât vorbim de documente clasificate.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

Printre cei ale căror date au fost accesate ilegal și, probabil, folosite, se numără și interlopi periculoși, cum este Teodor Gabriel Toma, zis Tomel. Acesta este cunoscut ca fiind cămătar și a făcut chiar obiectul unui dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Citește și: Cine este fostul șef SRI Prahova vizat de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. FOTO-DOCUMENTE

Altă sinteză găsită tot la Saghel prezintă un conflict dintre avocatul Gherasim Andrei și Tomel, descris ca fiind un cămătar cunoscut din Vălenii de Munte.

”Andrei Gherasim, avocat și fiu al lui Traian Gherasim, pensionar, fost procuror general adjunct al României și judecător la Curtea Supremă de Casație și Justiție și al lui Gherasim Brona, judecător la Curtea de Apel, unde este șef de secție, a intrat recent în conflict cu un cămătar cunoscut sub numele de Tomel, conflictul a pornit de la o datorie de circa 600.000 de euro pe care avocatul o are la cămătar. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul avocatului Trandafirescu Daniel, coleg de cabinet cu Gherasim Andrei, care îl cunoscuse pe Tomel anterior de la alt cămătar, Oprea Florin zis Florin Nebunu.”, se arată în sinteza despre care ziarul Incomod a vorbit deja într-un articol anterior.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

La data de 29.06. 2016, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Teodor Gabriel Toma, alături de alte cinci persoane. Tomel era acuzat la acel moment de mai multe infracțiuni de șantaj, camătă și favorizarea făptuitorului. De asemenea, celelalte persoane vizate în dosar erau acuzate de aceleași infracțiuni, la care se adaugă complicitate la șantaj, tulburarea liniștii și ordinii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: Ofițerii Constantin Ispas și Emanuel Saghel vindeau brânză și roșii. Ce prețuri practicau. FOTO-DOCUMENTE

Procurorii arată, printr-un comunicat de presă emis la acel moment, că în perioada februarie-iunie 2016, atât în mod direct cât și prin interpuși, Teodor Gabriel Toma a dat bani cu dobândă mai multor persoane pe care ulterior le-a constrâns, alături de o altă persoană vizată în dosar, prin amenințări cu acte de violență, să restituie sumele împrumutate cu camătă.

În plus, procurorii spun că pe parcursul investigațiilor Tomel, alături de o altă persoană din dosar au aflat de inițierea unor proceduri judiciare și l-au avertizat pe cel alături de care își constrângea victimele să înapoieze banii, îndrumându-l pe acesta cum să procedeze pentru a se sustrage de la o eventuală răspundere penală.

Citește și: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

În data de 30 iunie 2016, inculpații din dosar au fost duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești, iar instanța a dispus ca Teodor Gabriel Toma să fie arestat preventiv.

Anchetatorii mai spun că în perioada februarie-mai 2016, direct sau prin interpuși, Tomel a adresat amenințări cu acte de violență unui bărbat și familiei acestuia (soție și copil minor), pentru a-l determina să-i achite suma de 300.000 euro, fiind acuzat astfel de șantaj în formă continuată. Aceleași tipuri de presiuni Tomel le-ar fi exercitat și asupra altor victime, spun anchetatorii, alături de celelalte persoane vizate de dosar.

După ce una din victime a depus plângere la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Prahova, Tomel ar fi aflat de acest lucru și în datele de 21 și 23 aprilie 2016 i-ar fi comunicat acest lucru și unuia dintre partenerii săi, fapt pentru care procurorii l-au acuzat și de favorizarea făptuitorului. În plus, procurorii susțin că Tomel i-ar fi spus celuilalt interlop și alte aspecte legate de urmărirea penală, cum ar fi numele ofițerului de caz și al altor persoane implicate în dosar.

Citește și: Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

Vezi mai jos documentele cu privire la Tomel care au fost găsite de procurori în timpul perchezițiilor efectuate la gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Facem precizarea că documentele sunt anexate la dosarul 150/P/2014, în care cei trei ofițeri au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here