Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat luni seară, 1 noiembrie, că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să își depună mandatul. Astfel, PNL va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier. Totodată, Ciucă a anunțat că își va depune mandatul, iar următoarea nominalizare va fi făcută de președintele Klaus Iohannis.

A doua decizie a liberalilor este de flexibilizare a mandatului, în sensul renunțării la varianta de guvern minoritar și începerea negocierilor cu toate partidele, mai puțin AUR, pentru formarea unei majorități, scrie g4media.ro.

Anterior, deputatul PNL, Florin Roman, declarase într-o intervenție televizată că o majoritate PNL USR UDMR ar fi la limită, în timp ce o majoritate PNL PSD ar permite inclusiv începerea discuțiilor pentru modificarea Constituției. Mai multe surse liberale susțin că prima opțiune de formare a unei majorități este cu PSD.

Surse din PNL au declarat pentru G4Media.ro că foarte propabil următoarea nominalizare pentru funcția de premier va fi tot Nicolae Ciucă, iar depunerea mandatului este un gest pur formal, prin care încearcă să câștige timp pentru negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here