ANM a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic care va fi valabilă pe parcursul zilei de miercuri, 18 mai, în zone din 27 de județe, inclusiv Prahova. Atenționarea este valabilă pentru vestul și estul țării, iar local în Carpații Meridionali și Orientali.

Meteorologii au anunțat că până la ora 21.00 vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55-70 km/h. Local în Carpaţii Meridionali şi Orientali rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona înaltă 90 – 100 km/h.

Și în restul teritoriului vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar în noaptea de miercuri spre joi, în depresiuni, temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Cele 27 de judeţe vizate de atenţionarea Cod galben, unele total, iar altele parţial sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here