În ultimii aproape 2 ani, de când Autoritatea națională sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) este condusă de Geronimo Brănescu, direcțiile sanitar-veterinare județene au încheiat 90 de contracte de achiziție pentru seruri și vaccinuri cu compania farmaceutică veterinară, Farmavet, deținută de omul de afaceri Paul Sorin Stănescu, potrivit SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

Valoarea totală a contractelor este de peste 2 milioane de euro. De exemplu, în martie 2018, Direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (DSVSA) Teleorman a cumpărat vaccinuri de la Farmavet de peste 35.000 de euro. E vorba de ”tuberculină aviară – 33000 doze, tuberculină bovină – 33000 doze, vaccin contra antraxului – 280000 doze, vaccin contra rabiei – 41000 doze”. Tot în martie acest an, DSVSA Bistrița-Năsăud a achiziționat ”vaccin anticărbunos, vaccin antirabic, tuberculină A și tuberculină B” de la Farmavet de peste 71.000 de euro. Și un exemplu de anul trecut: în aprilie 2017, DSVSA Botoșani a cumpărat de la Farmavet ”doze tuberculină mamiferă și aviară pentru testarea bovinelor prin intradermoreacție” de peste 80.000 de euro.

Geronimo Brănescu a fost numit la șefia ANSVSA pe 9 ianuarie 2017, prin decizie a premierului Sorin Grindeanu. Numirea lui în fruntea Agenției sanitar veterinare a fost printre primele măsuri luate de Guvernul PSD instalat după victoria din alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Actualul șef al ASVSA, Geronimo Brănescu, a fost partener de afaceri cu Paul Sorin Stănescu până în 2015, potrivit documentelor publicate în Monitorul oficial.

Citește mai departe pe g4media.ro! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here