Comuna prahoveană Provița de Jos a fost devastată de furtunile din această vară. Nu mai puțin de patru viituri puternice care s-au format pe doi afluenți ai pârâului Provița au făcut ravagii în centrul localității, dar și în satul Drăgăneasa.

Viiturile puternice de joi au distrus zeci de gospodării, drumul județean 100 E, sediul primăriei, sala de sport, parcul din centrul comunei, un magazine și dispensarul.

”Cam zece gospodării din jurul primăriei au fost afectate de Vălceaua Sărată, iar cel de-al doilea afluent, Valea Nucului, a inundat și el alte gospodării din comună după ce a ieșit din matcă. La ieșire din Provița de Jos pre Provița de Sus, un alt afluent a rupt un stâlp al Electrica, iar firele au fost în apă. Au fost probleme mari și încă mai sunt. Este a patra oară când ne afectează inundațiile în timp de o lună și o săptămână, dar în centrul comunei niciodată nu s-a inundat. Nici nu știu cum să fac. Curățăm drumurile, începe iarăși altă ploaie. Ne-a terminat”, a declarat Ionuț Bocioacă, primarul comunei Provița de Jos.

Edilul a explicat că cei doi afluenți ai pârâului Provița, Vâlceaua Sărată și Valea Nucului ies din matcă pe o lungime de aproximativ 800 de metri fiecare unde inundă tot ce le iese în cale, în zilele cu ploi abundente. Singura soluție salvatoare, spune Bocioacă, este un dig de apărare din beton mai ales în zona unde cei doi afluenți crează probleme.

În cursul zilei de joi au fost afectate de vremea severă mai multe localități din zona Valea Prahovei, dar și din zona Văii Teleajenului, inclusiv DN1 și DN1A

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here