fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Consilierii locali din Ploiești au blocat o rectificare bugetară de 2.000 de lei la Parcul Municipal Vest, necesară pentru plata RCA-ului

Citește Și

- Reclamă -

Parcul Municipal Vest este în pragul unui blocaj absolut bizar, după ce forul legislativ ploieștean s-o opus, în ședința de joi, unei rectificări bugetare solicitate pentru plata asigurării auto pentru autoutilitara care e folosită ori de câte ori e nevoie de transportat lucruri voluminoase.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Ploiești a fost introdus un proiect de hotărâre de rectificare a bugetului local, care viza mai multe structuri subordonate, inclusiv compartimentul care se ocupă de administrarea Parcului Municipal Vest.

- Reclamă -

Poate a treia-i cu noroc? Consilierii ploieșteni au votat din nou pentru a ceda Parcul Municipal Vest către CJ

Solicitat de Consiliul Județean, cedat de Consiliul Local, dar prin hotărâri considerate ilegale de Prefectură, parcul pare să fie rămas subiect tabu pentru consilierii din majoritatea PNL-USR. Astfel că, în momentul în care au văzut că rectificarea bugetului municipiului vizează și administrația parcului, aleșii PNL, prin decanul de vârstă, Gheorghe Sârbu, au propus eliminarea sumei respective, sub pretextul că nu reprezintă o urgență.

N-a contat faptul că era vorba despre o sumă aproape nesemnificativă, în valoare de 2.000 de lei. N-a contat nici măcar faptul că era vorba doar despre reorganizarea cheltuielilor interne, adică de mutarea acelei prevederi bugetare din trimestrele III și IV în trimestrul II, fără a suplimenta suma totală dată de Primărie la parc. Așa cum n-a contat nici explicația venită de la reprezentanta Direcției Economice din Primăria Ploiești, care a subliniat că alocarea era necesară pentru plata asigurării de răspundere civilă auto.

DOCUMENT – Prefectura a considerat ilegală şi a doua hotărâre privind cedarea Parcului Municipal Vest. Totul pleacă de la situația juridică a terenului

Suma e necesară pentru plata RCA-ului la autoutilitara folosită la nivelul parcului. Potrivit surselor noastre, același vehicul este solicitat și de Primărie sau de alte structuri subordonate pentru transportul obiectelor voluminoase, ceea ce înseamnă că refuzul de joi al consilierilor locali creează un blocaj ceva mai amplu, dar rușinos, greu de înțeles și care ar fi putut fi evitat extrem de ușor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...