Prima zăpadă care a căzut pe drumurile din județul Prahova a creat probleme autorităților județene pe anumite porțiuni de drum.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, poliția a amendat instituția pe motiv că deszăpezirea nu s-a făcut într-un mod corespunzător pe drumurile județene care traversează localitățile Brebu, Valea Doftanei și Talea.

”Nu aș putea să spun că au fost probleme. Într-adevăr, au fost niște situații deosebite unde am avut ceva de spus și obiectat, la fel ca și cetățenii. Concret, au fost porțiuni de drum județean în care nu s-a intervenit așa cum ne-am dorit. Ieri am avut o discuție cu toți prestatorii de servicii, le-am comunicat aceste aspecte și faptul că mai mulți primari din județ au nemulțumiri asupra calității lucrărilor prestate. Compartimentul din cadrul Consiliul Județean Prahova a fost în control, eu am fost în control și am identificat probleme. A fost o amendă și un avertisment”, a precizat vicepreședintele CJ Prahova, Cristian Apostol.

Potrivit IPJ Prahova, instituția a fost amendată cu suma de 3045 lei pentru că deszăpezirea nu a fost făcută într-un mod corespunzător pe drumurile județene care traversează localitățile Brebu, Valea Doftanei și Talea.

Vicepreședintele Cristian Apostol a ținut să precizeze că executivul județean se va îndrepta către prestatorii care nu și-au îndeplinit sarcinile contractuale.

”Aceste amenzi nu vor fi plătite de instituția noastră. Ne vom îndrepta către operatorii respectivi, să ni le recuperăm. Nu vor fi plătite din buzunarul cetățeanului prahovean. Am făcut tot ceea ce depinde de noi să asigurăm condițiile necesare prestatorilor din acest contract, care este unul pe trei ani, aflându-ne în anul doi. Adică ne asigurăm că plățile sunt efectuate la timp”, a mai punctat vicepreședintele Cristian Apostol.

Societatea de deszăpezire care a fost amendată și care operează în zona localităților Brebu, Valea Doftanei și Talea este SCDA Infrastructură SRL București.

Vicepreședintele Cristian Apostol a ținut să precizeze și faptul că pe toate mașinile de deszăpezire vor fi montate sistemele GPS, astfel încât să nu mai existe nereguli în ceea ce privește numărul de kilometri parcurși.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here