consiliul judetean prahova semnare contract dj 720
Încep lucrările de modernizare a DJ 720. Consiliul Judeţean Prahova a anunţat astăzi semnarea contractului de execuţie a lucrărilor, în valoare de aproape 85,4 milioane de lei. Proiectul este finanţat din fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat contractul privind execuția lucrărilor pentru obiectivul: ”Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 2 – tronsonul Prahova – DJ 720 (km.15+500- km. 30+000)”. Proiectul, care fusese depus în mandatul trecut, este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere De Importanță Regională”.

„Modernizarea drumurilor din Prahova este o prioritate a mandatului meu de președinte al Consiliului Județean. Iată că am reușit să atragem fonduri europene pentru modernizarea Drumului Judeţean 720, pe raza localităţilor Floreşti şi Filipeştii de Pădure, până la ieşirea spre Dâmboviţa. Este al doilea proiect european de acest gen pe care îl implementăm, după cel de modernizare a DJ 102K, DJ 102D şi DJ 100C, şosele aflate în sud-estul judeţului, aproape de graniţa cu Ialomiţa şi Buzău. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere va aduce dezvoltare economică și creșterea calității vieții prahovenilor“, a declarat Iulian Dumitrescu.

Impactul pe care proiectul îl va avea în zona din vestul județului Prahova este semnificativ, având în vedere sectoarele economice vizate de acesta. Astfel, reabilitarea și modernizarea sectorului de drum precizat au în vedere, în primul rând, conectivitatea cu rețeaua TEN-T prin intermediul drumului european E 60 (DN 1). Pe de altă parte, se va îmbunătăți conexiunea cu restul Prahovei, cu celelalte județe din Regiunea Sud-Muntenia, precum și cu celelalte regiuni ale țării în privința industriei petroliere, alimentare, chimice, materielelor de construcții și a economiei, în general, anunţă Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat transmis astăzi.

Lucrările sunt realizate de către Asocierea de firme SC CONI SRL (lider de asociere) – HYDROSTROY AD (asociat). Valorea proiectului este de 85.394.936,73 lei (inclusiv TVA), dintre care CJ Prahova va acoperi cheltuielile neeligibile. Durata de realizare a investiției este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here