Consiliul Local Ploiești a aprobat, vineri, în ședință extraordinară, proiectul care vizează noul amplasament pentru viitorul Spital Municipal de Urgență. Potrivit documentului, unitatea spitalicească va fi construită în apropierea Hipodromului, pe strada Ghighiului, iar documentația specifică pentru construirea viitoarei unități medicale va fi depusă la Compania Națională de Investiții.

 

Consiliul Local Ploiești a aprobat, vineri, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre propus de primarul Andrei Volosevici și care vizează noul amplasament pentru viitorul Spital Municipal de Urgență. Astfel, unitatea spitalicească va fi construită în apropierea Hipodromului, pe strada Ghighiului, iar finanțarea pentru construirea viitoarei unități medicale va fi făcută prin Compania Națională de Investiții.

În cadrul dezbaterilor, consilierul local George Botez a solicitat conducerii Primăriei Ploiești să nu se renunțe la proiectele care urmau să fie derulate în zona propusă ca nou amplasament pentru Spitalul Municipal de Urgență, dar nici la suprafața care ar fi trebuit să fie preluată de la MApN.

” E bine că nu renunțăm la proiectele foarte importante pentru Ploiești. Venim cu o istorie de nereușite. Am dorința ca de această dată să ducem la bun sfârșit ceea ce ne propunem. Pentru ca acest proiect să iasă bine, nu este necesară doar voința și dorința, ci și analiza atentă și priceperea în ceea ce vrem să facem. Tocmai de aceea, împreună cu colegul meu, Robert Vâscan, ne-am permis ca la acest moment să facem câteva sugestii privind acest spital, deoarece astăzi vom alege noua locație, iar această locație are câteva probleme, din punctul nostru de vedere, care pot fi rezolvate. Terenul propus astăzi este unul care, probabil, este unic în Ploiești ca suprafața, însă are câteva probleme de infrastructură. Mă refer la calea de acces, care se face printr-o stradă lăturalnică și care trebuie să deservească un mare obiectiv al Ploieștiului. Drept urmare, trebuie gândit acest lucru, o nouă cale de acces, care să asigure fluidizarea traficului către această zonă, care cu atât mai mult, să nu uităm mai avem în proiect, în acea zonă, două investiții la care sper că nu vom renunța cu ocazia aprobării acestuia. Mă refer la stadionul de atletism și la bazinul de înot. Va trebui să avem în vedere și faptul că zona respectivă necesită o revizuire a adâncimii de apă, a canalizării și a tuturor celor necesare pentru o corectă funcționare. În același timp, odată cu proiectul, aș vrea să am convingerea că executivul va avea în vedere toate chestiunile necesare în așa fel încât să putem să pornim unitar cu un proiect care să fie la nivelul anului 2021. Am să vă dau un singur exemplu, problema heliportului care trebuia să fie făcut la Spitalul Județean și unde s-au împotmolit, ca să spun neacadim, în niște chestiuni care țineau de respectarea unor reguli în domeniu și care deocamdată nu au putut să fie rezolvate. Tocmai de aceea, ar trebui să avem în vedere și acest aspect.(…) Aș vrea să nu renunțam la investiția de pe strada Torcători, cu atât mai mult cu cât în mandatul anterior, Consiliul Local a adoptat toate hotărârile prin care am încercat să rezolvăm problema schimbului. Ar fi bine să rezolvăm și să inițiem discuția, din nou, cu Ministerul Apărării și să le oferim posibilitatea să continue alături de noi, propunând un nou obiectiv acolo și să nu renunțăm la acel bun pentru Ploiești”, a precizat consilierul local George Botez.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a explicat care au fost argumentele pentru alegerea unei noi locații, precizând că s-a dorit în primul rând urgentarea parcurgerii tuturor pașilor necesari, astfel încât construcția efectivă a viitoarei unități medicale să fie demarată într-un timp cât mai scurt, menționând, totodată, că nu va fi abandonat nici proiectul de preluare a terenului de la MApN.
”Din punctul meu de vedere, dezbaterile sunt absolut în regulă. Aveți în față un nou proiect de hotărâre, cu o locație foarte clară, care evident nu împiedică eventualele proiecte pe care le-ați spus dumneavoastră, bazinul olimpic și stadionul de atletism. Probabil pentru al doilea proiect vom merge cu o altă soluție, pe care v-am propus-o în momentul în care dezbăteam în campania electorală locația pentru atletism, care este foarte importantă pentru ploieșteni să fie în spatele Parcului Locomotiva, în zona de Vest a orașului. În mod sigur la CNI există de ani de zile proiectul respectiv legat de bazin și va fi construit în zona stabilită. În documentele pe care le aveți, observați că nu este atins obiectul respectiv. Totodată, nu renunțăm la cele 7,5 ha pe care inițial ne-am dorit să facem spitalul. Vorbim de preluarea unității militare. Asta este o chestiune de decizie vizavi de un lux pe care nu ni-l putem permite, și anume timpul. Dacă vom reuși cu trei, cinci sau șapte luni mai devreme să dăm în funcțiune un spital care să deservească ploieștenilor, cred că trebuie să facem cât se poate de rapid. Acesta este motivul pentru care am propus acest proiect. Toată procedura legată de modul în care am putea să preluăm unitatea militară este o procedură foarte îngreunată, care ar fi durat aproximativ opt luni. De ce ne grăbim? Foarte simplu. După cum știți, la CNI, primul venit este primul servit. Totodată, după cum știți situația financiară a Ploieștiului, cred că este prioritar să ne mișcăm foarte repede pentru a beneficia de finanțarea CNI. ”, a explicat primarul Andrei Volosevici.
Proiectul privind stabilirea noului amplasament pe strada Ghighiului, pentru viitor Spital Municipal de Urgență Ploiești, a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Vă reamintim faptul că, decizia vine după ce, în ultimii patru ani, municipalitatea s-a chinuit să preia de la MApN o suprafață de peste 7 hectare pe strada Torcătorilor, însă fără succes până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here