Primarul comunei Florești, Eugen David și soția acestuia, consilierul județean Simona David au fost plasați sub control judiciar. Cei doi fuseseră prezentați miercuri în fața instanței Tribunalului Prahova, procurorii cerând arestare preventivă.

Cei doi sunt inculpați într-un dosar de abuz în serviciu, spălare de bani și evaziune fiscală.

Primarul Floreștiului este acuzat că în perioada 2011 – 2016 a acordat 2073 de ajutoare de urgenţă ilegal. Nu s-au întocmit anchete sociale, banii fiind dați doar prin  dispoziţie, aceștia ajungând la rude, prieteni sau persoane apropiate.

CITEȘTE și Primarul din Florești a cumpărat două icoane cu un miliard de lei vechi

Conform unui comunicat al IGPR, „Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale se ridică la 3.200.000 de lei. De asemenea, una dintre persoanele bănuite este bănuită că ar fi acordat, în 207 cazuri, diferite plăți, fără a fi întocmit documentația aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, ar fi trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 de lei. Totodată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei”.

CITEȘTE și Primarul din Florești și soția acestuia au fost aduși la audieri încătușați-VIDEO

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here