Acuzații incredibile la adresa unui medic de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, despre care o femeie spune că a refuzat să-i trateze copilul pe motiv că suferă de autism! Femeia a mers seara trecută cu băiatul său la urgențe întrucât acesta avea o infecție la măsea și spune că deși copilul era foarte liniștit, doctorul stomatolog care era de gardă, Livia Alexandra Dinescu, a refuzat să-l consulte și să-l trateze și i-a dat afară din cabinet, țipând. Femeia a filmat mare parte din cele întâmplate și pe imagini se vede cum a fost dată afară din spital, cu scandal și a povestit reporterilor noștri întreaga întâmplare.

“Am intrat cu el în cabinet și i-am spus doamnei doctor că este autist, copilul s-a așezat pe acel scaun, dânsa s-a repezit cumva în el, a avut o atitudine respingătoare, a țipat că nu trebuie să stai așa, trebuie să stai în alt fel. I-am spus doamnei că trebuie să-l luăm un pic mai ușor pentru că fiind autist, copiii aceștia se agită când cineva țipă la ei. M-a întrebat dacă mai are alte boli, i-am spus că are o operație pe creier în urma unui accident rutier. M-a întrebat dacă are hepatită, diabet, i-am spus că nu are. Apoi a venit cu ceva înspre el, dar la fel de impulsivă, copilul a zis “mm”, dar nu s-a mișcat. După aceea doctorița și-a luat mâinile, a aruncat ustensila pe care o avea în mână și a spus “eu nu pot să mă ating de el!”. Am întrebat dacă nu-l consultă pentru că totuși eram într-un spital, să dea drumul la puroiul pe care îl avea acolo. A spus că nu se atinge de el. Apoi am început să filmez. Sunt două filmări pentru că unul dintre gardieni mi-a smuls telefonul din mână și mi-a închis filmarea, după care am repornit-o. Doamna asistentă, înainte să încep filmarea, țipa alături de doctoriță la mine, iar copilul se agita într-o astfel de situație. După ce am început să filmez, dânsa s-a comportat bine. Mi-a dat rețetă, am primit-o afară din spital, am vrut să mă întorc să o iau, dar gardianul m-a dat afară spunându-mi că mi-o aduce el și am ieșit afară din spital. Au venit gardienii și mi-au adus rețeta acolo. Trebuia să-i dea drumul la infecție pentru că băiatul se umfla din ce în ce mai tare. I-am explicat doamnei doctor că de două luni ia antibiotic pentru acea măsea, îi cedează, apoi iar apare umflătura. Văzând că se umflă din ce în ce mai tare, noaptea, n-am avut de ales și m-am dus la spitalul de urgență, nu aveam unde în altă parte. Copilul nu mai putea de durere. El nu este verbal, dar îl vedeam după felul cum era. Era foarte umflat și acum este. I-a ieșit cumva prin caria respectivă gingia în sus. Ce m-a deranjat și m-a durut foarte tare a fost și atitudinea gardienilor. Orice copil autist trebuie supravegheat minut de minut, eu trebuie să stau lângă el, dar gardienii mă trăgeau unul de-o parte, unul de alta, iar copilul era speriat, fiind agitat se mușca de mâini. Între 21.00-22.00 seara trecută s-a întâmplat tot, băiatul meu are 17 ani. Am făcut filmările cu speranța că nu se va mai întâmpla așa ceva, pentru că este autist, dar este om pe lângă acest fapt. Are și el dantură, are și el dureri, mânuțe, ca orice om, doar că este autist. Dar nu este genul de autist cu care să nu poți comunica. Se vede pe filmare că nu se agita, stătea liniștit. Eu vreau să știu motivul pentru care nu a vrut să-l trateze, să audă o țară întreagă. Am trimis și eu sesizare cu filmările la conducerea spitalului, am vorbit și la telefon cu secretara domnului manager, să îmi dea un punct de vedere, dar încă nu mi-a răspuns nimeni.”, a povestit mama băiatului.

Reporterii noștri l-au contactat pe managerul spitalului, Marius Niculescu, pentru un punct de vedere, dar acesta a spus că deși femeia trimisese filmările la spital, nu avea cunoștință despre acest lucru și că va face verificări.

“Nu știu, voi cere informații despre ceea ce s-a întâmplat acolo și o să vă comunicăm ceva vizavi de ce s-a întâmplat. Mai mult decât atât nu știu să vă spun în acest moment pentru că acum iau cunoștință. Ca și procedură medicală, pacientul are o opinie, eu ca manager pot să am poate aceeași opinie ca pacientul, numai că indicația medicală primează și în fața opiniei mele și în fața opiniei pacientului. Din punctul acesta de vedere trebuie să separăm un pic lucrurile. Dacă sunt afirmații de genul că sunt alb și nu sunt negru, vizavi de ceea ce trebuie făcut este regretabil și chiar sancționabil. Dar din punct de vedere al indicației medicale, chiar dacă eu ca manager sau director medical sau șef de secție putem avea o opinie aproape de ceea ce zice pacientul, din punct de vedere al indicației medicale opinia dânsului primează. Nu pot să induc eu sau să dispun care este mersul corect al indicației terapeutice. Poate că era necesar înainte tratamentul, nu știu acum să vă spun. Poate ar fi trebuit să i se comunice, nu știu, aici s-ar putea să fie o problemă și de comunicare. Dacă pacientului i se comunică așa este corect, așa este bine pentru copil, mai ales că era vorba de un copil, indiferent ce probleme ar avea persoana respectivă, eu cred că până la urmă înțelege. Nu are cum să nu înțeleagă o persoană dacă doctorul îi spune ce e mai bine de făcut. Eu mă refeream strict la starea copilului că din moment ce a primit o rețetă, doctorul înseamnă că și-a pus o indicație medicală și bănuiesc că nu a scris rețeta aia fără să  se uite la pacient, ce ar avea nevoie. Și faptul că trebuia să-i umble pe canal este strict competența doctorului să stabilească când intră pe canal, pentru că este un domeniu la care toți am ajuns pe la stomatolog și știm că am stat cu tratament înainte să se intervină pe un canal infectat sau cu inflamație. Probabil că oamenilor nu li s-a explicat sau nu li s-a spus că așa este corect, de așteptat, și să revină pentru o altă intervenție. O să verificăm ce s-a întâmplat și din ceea ce ne-a comunicat mama pacientului și ce s-a întâmplat acolo și ce indicații a dat pacientului, să revină la control sau ce i-a indicat să facă. Eu în momentul acesta nu am alte informații decât ce mi-ați spus dumneavoastră, dar o să punem cap la cap toate lucrurile care ne pot ajuta să soluționăm într-un fel corect”, a declarat Marius Niculescu pentru ziarul Incomod.

Vezi mai jos imaginile:

1 COMENTARIU

  1. Astea 2 sunt niște jigodii ordinare le-as impusca. Când eram și eu insarcinata in 39 de sapt s.a nimerit într.o noapte sa pic la ele și mai rău mi-a făcut. ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here