Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție, având în vedere că unele drumuri sunt acoperite cu zăpadă. 

În zona montană a Prahovei, dar și în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Gorj, Maramureș și Neamț, se circulă în condiții de iarnă, anunță Centrul INFOTRAFIC.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă în trafic sub 200 de metri, pe Autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 64 – 105, carosabilul fiind umed.

Sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale din zona montană a județelor Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Gorj, Maramureș, Neamț și Prahova, unde se circulă în condiții de iarnă, fiind depus strat subțire de zăpadă frământată.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, cu recomandarea de a-și planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă!”, se arată într-un anunț al Centrului INFOTRAFIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here