Ioan Niculae a anunțat că se preda vineri, 19 februarie, după ce a fost dat în urmărire generală. Omul de afaceri nu a fost găsit de polițiști la reședința sa din Zimnicea, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro. Instanța l-a găsit vinovat de corupție, într-un dosar cu un prejudiciu care se ridică la 11 milioane de lei.

Potrivit Antena 3, miliardarul se află în aceste momente în Italia, de unde a anunțat că se va întoarce și se va preda.

Inițial, Ioan Niculae a fost condamnat în noiembrie 2018 la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă procurorii anticorupție au făcut apel, iar instanța a decis joi, 18 februarie, să îl condamne la 5 ani de închisoare cu executare.

Potrivit sursei citate, Niculae a trecut 90% din acțiunile Interagro pe numele soției sale, la fel și domeniul de la Zimnicea. Și acest domeniu are o poveste interesantă.  A fost subevaluat la 1 milion de lei și vândut soției, pentru ca, mai apoi, să fie ipotecat, banca evaluându-l la 40 de milioane de lei. Este vorba despre o casă cu mai multe dormitoare, sală de cinema, sală de sport, piscină exterioară, piscină interioară, precum și un teren de aproximativ 26,000 de metri pătrați.
Ioan Niculae urmează să se întoarcă astăzi din Italia, după ce a stat internat la o clinică din Milano pentru a se trata de COVID-19.
”Sunt în Italia! Până acum câteva ore eram internat la o clinică, trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încerc să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară! Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion. Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi, având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă. În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here