Uzina Mecanică Plopeni, specializată în producția de muniție, este o companie-cheie din complexul industrial militar al României.

Din 1 martie 2022, compania cu capital integral de stat este condusă de directorul general Viorel Stelian Popa.

Culmea este că Viorel Stelian Popa nu are nici o experiență relevantă în domeniu. Ce îl recomandă însă?

Potrivit CV-ului său, a fost consilier al primarului din Galați, Ionuț Pucheanu, influent lider local PSD și coleg de organizație de partid cu ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, care are în subordine Uzina Mecanică Plopeni.

Tot în CV-ul lui Popa regăsim însă și locuri de muncă cel puțin ciudate. A deținut diverse funcții în administrația centrală și locală, nici una legată de industria de apărare.

El a fost director administrativ la Circul Globus București, director adjunct la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, director general la Radioactiv Mineral Măgurele și asistent cabinet ministrul Economiei.

Din CV-ul său lipsesc posturile ocupate până în 2010, dar într-un interviu pentru Viața Liberă în 2015 el spunea că este preot şi a înfiinţat o biserică românească în Spania.

Uzina Mecanică de la Plopeni produce muniție pe diferite calibre și e luată în calcul pentru o posibilă cooperare cu o companie germană pentru producția de obuze compatibile cu armele Ucrainei.

Tot la Uzina Mecanică Plopeni, director comercial este Marian Bratu. El a fost trimis în judecată de DNA în 27 decembrie 2022 pentru trafic de influență.

Procurorii DNA susțin că în aprilie 2022, Bratu ar fi primit de la un om de afaceri 8.500 euro, 7.000 lei și 13 miei de Paște pentru a aproba plățile către firma acestuia, cu care Uzina Plopeni avea contract de curățenie.

Mai multe detalii : https://www.g4media.ro/cum-e-condusa-o-fabrica-esentiala-din-industria-de-aparare-directorul-general-al-uzinei-mecanice-plopeni-a-fost-sef-la-cimitire-si-la-circ-directorul-comercial-e-trimis-in-judecata-de-dna-pentru-ca.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here