depoul de tramvaie tce ploiesti proiect european
Depoul de tramvaie al TCE Ploieşti este inclus într-un proiect de modernizare, care ar putea să se deruleze din fonduri europene în următorii doi ani. Autorităţile locale au actualizat astăzi valoarea estimată a investiţiei.

Convocat astăzi în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului de modernizare a depoului. Condorm acestui document, valoarea totală a investiţiei este estimată la puţin peste 54 de milioane de lei cu TVA inclus, în creştere cu aproape 7 milioane faţă de prima estimare, făcută în decembrie 2018. Creşterea vine în primul rând ca urmare a scumpirii materialelor de construcţii.

Conform aceluiaşi proiect, Primăria urmează să suporte o cotă de cofinanţare de 7,8 milioane de lei, reprezentând 2% din cheltuielile eligibile, în condiţiile în care, la lansarea proiectului european vizând depoul de tramvaie, contribuţia proprie era estimată la un milion.

Proiectul european vizează modernizarea mai multor hale şi ateliere din depoul de tramvaie situat pe strada Găgeni, în spatele sediului TCE, modernizarea căii de rulare şi a firelor de contact de la intrarea în depou din zona Castor, dar şi construirea unor platforme şi corpuri de clădire noi. Prin acelaşi proiect se propune şi achiziţia unui vehicul multifuncţional, care să asigure tractarea tramvaielor şi intervenţia a firele de contact.

Depoul de tramvaie este situat în spatele sediului TCE, dincolo de pârâul Dâmbu, accesul făcându-se pe lângă autogara din nordul Ploieştiului, la intersecţia dintre Şoseaua Nordului şi strada Găgeni. (Sursa foto: Google Maps)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here