fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Deputatul Mihai Polițeanu reclamă că-n Ploiești nu se respectă normele privind locurile de parcare pentru persoane cu handicap

Citește Și

- Reclamă -

Deputatul prahovean Mihai Polițeanu a depus luni o sesizare la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în care reclamă încălcarea prevederilor legale privind amenajarea locurilor de parcare pentru persoane cu handicap din Ploiești.

Parlamentarul reclamă că în municipiu nu sunt respectate obligațiile privind amenajarea locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități în vecinătatea clădirilor publice, iar acolo unde aceste locuri există ele nu au dimensiunile necesare sau nu sunt corect semnalizate.

- Reclamă -

„Astăzi am sesizat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova privind nerespectarea la nivelul Municipiului Ploiești a prevederilor legale privind locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Am cerut control, sancțiuni și remedierea situației. Principalul vinovat pentru această situație este Primăria Municipiului Ploiești, care și-a făcut un obicei din disprețul cu care tratează persoanele cu dizabilități. Reamintesc și tergiversarea aplicării HCL care prevede organizarea unui festival dedicat persoanelor cu dizabilități”, a declarat deputatul Mihai Polițeanu.

„Am atras atenția că, nicăieri pe raza Municipiului Ploiești, nu sunt respectate cumulativ normele privind înființarea și trasarea acestor locuri de parcare, inclusiv în fața instituției pe care am sesizat-o, a Consiliului Județean, a Poliției Locale și în toate celelalte parcări gestionate de Primăria Municipiului Ploiești”, mai precizează polticianul.

În sesizarea depusă, parlamentarul a inclus și mai multe fotografii, realizate în vecinătatea Palatului Administrativ, a Halelor Centrale și a sediului Poliției Locale, dar și în fața clădirii în care își desfășoară activitatea Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, Casa de Pensii și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. El a atașat, de asemenea, și o schiță care arată cum ar trebui amenajate în mod corect locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.

- Reclamă -

„Conform art. 65 alin (1) al Legii 448/2006, dar și a normelor prevăzute prin NP 051- 2012, în spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum și în cele organizate, vor fi adaptate și rezervate cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, astfel:a) Locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap vor fi amplasate cât mai aproape de intrările principale în clădiri sau zonele de interes, la mai puțin de 50 m de acestea;
b) Dimensiunea locului de parcare rezervat persoanelor care se deplasează în fotoliu rulant este de 3.70 x 5.40 m;
c) Locurile de parcare sunt semnalizate prin semn internațional;
d) Conform tuturor celorlalte prevederi de la Secțiunea 6 – Parcaje a normativului NP 051-2012.

Chiar în fața  Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, instituția care se ocupă cu monitorizarea aplicării legislației în domeniu se ÎNCALCĂ Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap în condițiile în care, deși există locuri publice de parcare, nu sunt marcate în niciun fel locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități”, mai susține Mihai Polițeanu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...