fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Detalii din dosarul cămătarului Tomel. O Judecătorie din Prahova îi plătește chirie, iar el se joacă cu bricheta pe lângă datornicii stropiți cu benzină

Citește Și

- Reclamă -

Teodor Gabriel Toma, zis Tomel, celebrul cămătar din Vălenii de Munte, reținut marți de către polițiștii de investigații criminale sub acuzația de cămătărie, șantaj și lipsire de libertate, nu a fost arestat. Judecătorii ploieșteni au respins solicitarea prin care procurorii au cerut măsura preventivă cea mai aspră și au dispus punerea de îndată în libertate.

Teodor Gabriel Toma s-a apărat în fața judecătorului de drepturi și libertăți susținând că este un om de afaceri onorabil, cu afaceri în Constanța (unde ar deține o balastieră), iar însăși ”justiția” i-a acordat încredere prin faptul că a închiriat de la el o clădire unde funcționează Judecătoria Vălenii de Munte, au precizat surse apropiate de anchetă.

- Reclamă -

Soliția pe scurt:

”În baza art.227 alin.(1) Cod de procedură penală, respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă din data de 11.11.2020 formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în dosarul de urmărire penală nr.5992/P/2020 cu privire la inculpatul Toma Teodor Gabriel, zis “Tomel”, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „șantaj”, „lipsire de libertate în mod ilegal”, “camătă”, conform portalului instațelor de judecată.

Instanța a decis ”punerea de îndată în libertate a inculpatului, reţinut prin ordonanţa din data de 10.11.2020 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti”, conform sursei citate.

- Reclamă -

Procurorii pot face acum contestație la decizia Judecătoriei Ploiești și pot cere din nou arestarea lui Tomel.

Cum își teroriza cămătarul datornicii

Detaliile din dosarul cămătarului din Vălenii de Munte sunt de-a dreptul șocante. Potrivit unor surse, bărbatul care avea datorii la Tomel ar fi fost sechestrat la ferma acestuia din comuna prahoveană Teișani, unde marți au avut loc perchezițiile. Aceleași surse au precizat că datornicul a fost pur și simplu terorizat de către Tomel. A fost stropit cu benzină, iar cămătarul se plimba în jurul lui cu o brichetă pe care o aprindea din când în când. Cu toate acestea judecătorul a apreciat că Tomel nu este un pericol public și a respins cererea de arestare preventivă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Tot astfel trebuie făcut ( procedat ) şi cu judecătorul (area), ca să simtă pe propria piele ,, ce şi cum ” judecă ( la fel precum în cazul judecătoarei lui Tufan şi a multor altora asemenea ! ).În primul rând , dacă judecătoria are în chirie un imobil de la acest ,, specimen „…este motiv clar de strămutare a judecății ( indiferent de faza procesuală , că este vorba de ,, judecător de drepturi şi libertăți ” … ,, cameră preliminară „… ,, fond „… ,, căi de atac ” ! Şi în primul rând procurorii ar trebui să ceară strămutarea ! Motivele ,, de bănuială legitimă ” pot exista şi asupra însăşi instituției , inclusiv prin organele de conducere ale acesteia ! Mai ales că există dovezi clare ale unor interese ,, de natură pecuniară „…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se...