Înconjurată de păduri, în “patria stejarului”, comuna Cocorăștii Mislii reprezintă un loc perfect pentru relaxare și liniște, la doi pași de Ploiești. Dumbrava cu stejari, grădina cu lavandă, biserica veche sau stejarul secular merită văzute, iar cei care doresc să se bucure mai mult timp de liniștea acestor meleaguri au oportunități de cazare excelente. 

 

La doar 20 de kilometri de Ploiești și tot atâția de Câmpina, comuna Cocorăștii Mislii a fost binecuvântată cu locuri frumoase și oameni gospodari care au grijă de ele.

Situată la picior de deal, între păduri, traversată de două pâraie, așezarea este foarte veche, prima atestare fiind din 1441, în vremea domniei lui Vlad Dracul.

Strâns legați de locul lor, oamenii de aici au ținut să păstreze moștenirea localității.

Cei care vor să vină la Cocorăștii Mislii au ce vedea.

Aici este amenajat inclusiv un muzeu al satului, care păstrează obiecte și unelte tradiționale, piese de îmbrăcăminte, dar are și un atelier de cusături tradiționale.

 

De asemenea, în comună sunt case vechi de patrimoniu. O casă de preot (Casa Vintilescu) a fost constuită în anul 1890 și are arhitectură specific muntenească.

Cea de-a doua, Casa Anghel, ridicată cam în aceeași perioadă, este o casă simplă de moșneni.

 

Tot la Cocorăștii Mislii puteți merge la biserica veche ridicată în perioada interbelică și renovată recent.

Nu poți veni la Cocorăștii Mislii fără să vizitezi minunata dumbravă cu stejari, o pajiste superbă străjuită de zici de stejari care au peste 150 de ani.

Tot aici, la marginea drumului care duce spre Buștenari se află un superb stejar de peste 600 de ani.

Și, pentru și mai multă relaxare, merită să vizitați grădina cu lavandă, o afacere locală unde pot fi organizate și evenimente.

Pentru amatorii de drumeții, un grup de inițiativă locală a amenajat trei drumuri turistice, care pot fi străbătute la pas sau cu bicicleta. Acestea sunt marcate, iar durata fiecăruia, la pas, este de circa patru ore.

Toate pornesc de la baza sportivă și ajung la puncte de interes aflate pe raza localității, cum ar fi bătrânul stejar de 600 de ani sau la pensiunea Kim Contry Club, din satul Țipărești, component al comunei Cocorăștii Mislii.

 

Și pentru că a venit vorba despre sport, tot la Cocorăștii Mislii găsiți un complex sportiv cu trei terenuri de fotbal și unul pentru tenis de câmp.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here