fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Directorul TCE Ploiești a anunțat plângeri penale pe numele a patru consilieri PNL

Citește Și

- Reclamă -

Directorul Transport Călători Express, Alexandri Nicolae, a anunțat că va depune plângeri penale pe numele a patru consilieri locali PNL, pe care îi acuză de încălcarea legislației cu privire la modul în care sunt conduse societățile cu capital de stat.

Nicolae susține că aleșii locali au comis abuzuri, prin faptul că au negociat cu sindicatele din cadrul TCE pentru instalarea unui nou director. Potrivit acestuia, demersul este interzis de legislația privind guvernanța corporatistă, fiind considerat o „imixtiune” a autorității publice în actul de conducere.

- Reclamă -

Sunt vizați cei doi consilieri din Adunarea Generală a Acționarilor de la TCE, Valentin Marcu și Vlad Frusina, alături de colegii lor Dragoș Măchițescu și Simona Popescu.

Într-o declarație făcută luni, în timpul ședinței forului legislativ local, Alexandri Nicolae a explicat că are de gând să depună două plângeri penale, una cu privire la modul în care AGA a completat Consiliul de Administrație și una vizându-i pe toți cei patru consilieri, pentru abuz.

Alexandri Nicolae: „Ceea ce s-a întâmplat reprezintă un abuz”

„Una se referă la încălcarea procedurilor cerute de lege și de actul constitutiv pentru numirea a doi membri provizorii ai Consiliului de Administrație și a doua este pentru faptul că într-o ședință publică, un membru al Consiliului Local a declarat că au misiunea ingrată să vină la sediul societății să negocieze cu sindicatele punerea unui director negociat cu sindicatele. Lucru care s-a și întâmplat în fapt și acesta este un abuz, prevăzut de lege. Dacă dumneavoastră credeți că un director, adică reprezentantul patronatului, se pune printr-o negociere cu sindicatele, lăsați-mă să cred, ca fost prefect al județului, că este ilegal! Totodată, conform Ordonanței 109, modificată, autoritatea publică tutelară nu are dreptul, îi este interzis chiar, să se imixtioneze în actul de conducere al societății”, a declarat directorul TCE Ploiești.

- Reclamă -

Fostul subprefect, numit ilegal în CA-ul de la TCE? Directorul ar putea face plângere penală

În replică, aleșii PNL susțin că demersul directorului reprezintă o amenințare, pesemne în încercarea de a opri demararea unui audit la TCE.

„Vreau să asigur că, indiferent câte plângeri penale și câte amenințări și presiuni se vor face la adresa noastră, acest lucru nu va împiedica efectuarea unui audit extern la societatea Transport Călători Express, pentru a vedea toată lumea ce se întâmplă acolo. O spun public, nu vom renunța la ideea unui audit extern, pentru a vedea realitățile de acolo”, a răspuns consilierul local Valentin Marcu, membru în AGA la TCE.

Directorul TCE o acuză pe Roberta Anastase că distruge societatea din interese politice

Alexandri Nicolae a părăsit nervos ședința de luni a Consiliului Local, după un schimb de replici dur avut cu decanul de vârstă al forului deliberativ, liberalul Gheorghe Sârbu, care a făcut o remarcă referitoare la familia directorului TCE.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...