Acuzaţii grave de segregare pe criterii etnice la şcoala Ion Neculce din Iaşi, după ce zeci de copii de la o şcoală de elită au fost mutaţi să înveţe într-o altă şcoală, unde elevii sunt în marea lor majoritate romi şi săraci.

La presiunile părinţilor indignaţi, conducerile celor două şcoli au decis ca elevii să aibă pauze la ore diferite pentru a nu intra în contact unii cu ceilalţi.

Acuzaţiile vin din partea inspectorului şcolar pentru minorităţi din judeţ. Scandalul a pornit după ce pauzele dintre cursuri au fost decalate, astfel încât copii rromi, din familii sărace, să nu-i întâlnească pe cei români din familii înstărite. Aceştia au fost transferaţi la şcoala Ion Neculce, unde învaţă copiii romi, după ce a lor, Titu Maiorescu, devenise supraaglomerată.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi susţin că toate acuzaţiile aduse privind segregarea în mediul şcolar ieşean sunt false şi au fost verificate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a afirmat că nu există nicio justificare pentru segrerare şi că este nevoie de o pregătire a cadrelor didactice pentru astfel de situaţii.

„Am avut situații în care părinții au creat elemente de discriminare, în care au strâns semnături pentru ca un copil cu dezabilități sau AHDH să fie exclus din școală, este inacceptabil. Pedagogii trebuie să le explice părinților care este legea și ei să înțeleagă”, a declarat Csaba Asztalos pentru Antena 3.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here