fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
21.3 C
Ploiești
spot_img

DNA: Cum a păcălit Sebastian Ghiță Banca Mondială să devină acționar Teamnet International S.A.

Citește Și

- Reclamă -

Sebastian Ghiță, fostul deputat dispărut, este acuzat într-un nou dosar instrumentat de procurorii anticorupție din Ploiești de trafic de influență (4 infracțiuni), spălare a banilor, în formă continuată (3 infracțiuni) și constituire de grup infracțional organizat. Procurorii propun astăzi instanței Tribunalului Prahova emiterea unui nou mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, care deja a fost dat în urmărire generală la finalul anului trecut.

Totodată, procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Anastasescu și a lui Bogdan Padiu, șefii Asesoft International și Teamnet International, care alături de Ghiță ar fi organizat un grup infracțional prin care au primit în perioada 2007 – 2014, pentru contracte atribuite de instituții și autorități publice unor societăți comerciale, sume de bani cuprinse între 3 milioane și 10 milioane euro.

- Reclamă -

Procurorii acuză că Sebastian Ghiță ar fi păcălit inclusiv Banca Mondială să cumpere acțiuni la societatea Teamnet International, folosindu-se de banii proveniți din traficarea influenței în rândul demnitarilor.

„În perioada 2013 – 2014, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a pretins de la reprezentanții a două societăți comerciale și a primit de la aceștia, în mod indirect, suma de 22.516.573 lei, prin folosirea unor proceduri de subcontractare și simularea unor relații comerciale între una dintre cele două societăți și S.C. Teamnet International S.A. În schimbul acestei sume de bani, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a promis că își va exercita influența asupra factorilor decizionali din cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în vederea atribuirii contractului în valoare de 166.782.737 lei, încheiat în anul 2014 între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Mediu” și asocierea formată din 5 societăți comerciale.

În urma primirii banilor, disimulați sub forma unor operațiuni fictive derulate de S.C. Teamnet International S.A. cu alte societăți IT, o sumă de 24.620.988 lei a fost folosită de prima societate menționată pentru creșterea artificială a cifrei de afaceri, în scopul determinării reprezentanților Băncii Mondiale să achiziționeze acțiuni la această societate și să-i acorde un credit în valoare de 10 milioane euro.”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...