fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

DOCUMENT – Veolia Energie mai rămâne în Ploieşti şi după 1 aprilie

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Autorităţile locale au reuşit să ajungă la o înţelegere cu Veolia Energie pentru asigurarea continuităţii serviciului de alimentare cu apă caldă şi agent termic în Ploieşti. Operatorul va continua să presteze până pe 13 mai inclusiv, termen până la care autorităţile sunt nevoite să finalizeze licitaţia pentru desemnarea unui înlocuitor.

Reunite astăzi, în şedinţe extraordinare, Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova au aprobat hotărâri privind asigurarea continuităţii, în perioada 1 aprilie – 13 mai. Autorităţile au explicat că avut în ultimele zile discuţii cu reprezentanţii operatorului, mediate de Prefectură.

Măsura vine după ce, anterior, operatorul anunţase că va renunţa la contract înainte de termen, de la 31 martie. În ultmele zile a existat o întreagă dezbatere privind asigurarea continuităţii, în condiţiile în care legea serviciilor publice obligă operatorii să rămână pentru o perioadă suplimentară de până la 90 de zile, însă în cazul de faţă exista o neînţelegere privind data de la care ar fi trebuit calculat acel termen, fie de la 31 martie, când se încheia efectiv lucrul, fie de la 26 octombrie, când operatorul transmisese notificarea de reziliere. Până la urmă, decizia de astăzi vine cumva ca un compromis, însă ea îşi va arăta pe deplin roadele numai dacă ADI Termo Prahova va reuşi să finalizeze până la 13 mai licitaţia aflată în derulare.

- Reclamă -

Rămâne Ploieştiul fără apă caldă şi căldură de luna viitoare? Ce variante discută autorităţile

În adresa oficială transmisă, conducerea Veolia Energie a anunţat că a acceptat să asigure în continuare căldură şi apă caldă şi după data de 31 martie, pentru a evita consecinţele negative şi argumentând că o eventuală plecare ar fi putut lăsa fără alimentare aproximativ 55.000 de apartamente, cu un număr de aproximativ 130.000 de locatari, 62 de unităţi de învăţământ, Spitalul de Pediatrie, Spitalul Judeţean şi Maternitatea Ploieşti. Operatorul mai menţionează în acelaşi document că operaţiunile de predare-primire a gestiunii aferente sistemului centralizat „trebuie să se desfăşoare din timp şi în bune condiţii, până la data de 13 mai 2022”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut