Doi polițiști ai Direcției Generale Anticorupție Ploiești ar putea fi infectați cu noul coronavirus, după ce au fost la o petrecere cu un interlop cunoscut din oraș care a fost confirmat ca fiind infectat cu noul virus.

Pe data de 1 iulie, cei doi polițiști au fost la o petrecere la o terasă din Ploiești, unde au stat la masă cu un om de afaceri cercetat în multiple dosare penale, spun surse din Ministerul de Interne. Interlopul se simțea rău de câteva zile, iar a doua zi după petrecere, pe 2 iulie, a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus, au precizat pentru ziarul Incomod surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Deși afaceristul a declarat că intră în izolare singur, confirmarea bolii în cazul său a venit în contextul în care CCR decisese în aceeași perioadă că izolarea și carantina nu sunt constituționale, astfel că DSP nu a avut autoritatea de a-i obliga pe cei doi polițiști să intre în izolare.

Surse din MAI spun că cei doi polițiști au continuat să meargă la serviciu după respectiva petrecere și că nici nu s-au testat pentru a verifica dacă au fost infectați cu COVID, astfel că polițiștii se tem că dacă cei doi au luat virusul vor infecta și alți polițiști, cu atât mai mult cu cât birourile Direcției Generale Anticorupție Ploiești sunt în incinta sediului Poliției Municipale de pe strada Gheorghe Doja.

În eventualitatea în care cei doi polițiști au fost infectați de către interlopul cu care au fost la petrecere și vor îmbolnăvi și alte persoane riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here