Ion Mărgărit, profesor de matematică în cadrul liceului „Toma Socolescu“ din Ploieşti, şi colegul său Adrian Anghel, profesor de economie, au fost condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Decizia aparține Curții de Apel Ploiești și este definitivă.
Conform portalului instanțelor de judecată, Ion Mărgărit a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la luare de mită și trafic de influență, iar colegul său Adrian Anghel, la doi ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.
Ca pedeapsa complementară, cei doi vor munci în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Centrul Judeţean de Cultură Prahova sau în cadrul Administraţiei parcului memorial „Constantin Stere”.
Cei doi profesori au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în septembrie 2017, după ce la data de 25.07.2017, o persoană a formulat denunț împotriva profesorului Adrian Anghel care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului.

La data de 26.07.2017, ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe Adrian Anghel în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi, cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut în data de 25.07.2017 la disciplina predată de profesorul în cauză.

În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziții domiciliare, în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunțător și de celelalte două eleve, cât și alte sume de bani, în total ridicându-se 6.000 de lei în vederea continuării cercetărilor.

După realizarea activității de prindere în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Adrian Anghel sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 24-26.07.2017, suspectul Ion Mărgărit a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie. Din această sumă, Ion Mărgărit a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis lui Adrian Anghel și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here