fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Elevi din Prahova, terorizați de un urs care și-a făcut bârlog în curtea școlii. Poliția Locală patrulează în jurul unității

Citește Și

- Reclamă -

Oamenii din orașul prahovean Comarnic sunt înspăimântați după ce un urs și-a făcut bârlog în curtea unei școli. Elevii sunt panicați după ce au văzut fiara plimbându-se prin curtea școlii în timpul orelor. De abia după ce părinții și profesorii s-au plâns că autoritățile nu iau măsuri, un echipaj al Poliției Locale a început să patruleze zona.

Ursul a fost filmat vineri după-amiază, pe geam, de elevii care erau la ore. Animalul sălbatic se plimba nestingherit prin curtea școlii din Comarnic, la doar 4-5 metri distanță de clădire. Copiii s-au panicat la vederea fiarei.

- Reclamă -

Oamenii susțin că ursul și-a făcut bârlog în toaletele dezafectate din curtea școlii. O profesoară a povestit că unchiul său a văzut ursul sărind gardul locuinței sale, așa că nu a mai lăsat copiii în curtea școlii.

Localnicii spun că acesta nu ar fi singurul urs care dă târcoale prin localitate și dau vine pe autoritățile locale că nu iau măsuri pentru a proteja oamenii.

„Au încercat să-l prindă, l-au tranchilizat, dar din păcate a scăpat, aşa au spus. Au trimis şi un reprezentat al primăriei, au încercat să alunge ursul”, spune Ioana Goran, învăţătoare.

- Reclamă -

Oamenii se tem să-şi mai lase copiii să iasă din case. „Stăm din nou cu frica-n sân? Cu petardele în buzunar? Suntem pur şi simplu disperaţi”, adaugă Ioana Goran, învăţătoare, pentru observatornews.ro.

De abia duminică, a fost emis un mesaj Ro-Alert de avertizare a populației că un urs a fost văzut în oraș. Potrivit legii, dacă pericolul e iminent, jandarmii şi vânătorii au dreptul să elimine pe loc urşii, fără aviz. 

„S-au înştiinţat locuitorii din zonă cu privire la posibila existenţă a animalului sălbatic şi le-au fost transmise recomandări în vederea eliminării oricăror incidente”, a declarat Gabriel Albu, purtator de cuvant al Jandarmeriei Prahova.

Tot duminică, primăria Comarnic a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook și a anunțat că Poliția Locală va patrula zona școlii.

- Reclamă -

Un echipaj mobil se va roti pe străzile din jurul școlii și va face zgomot pentru a speria animalul, în cazul în care acesta va intenționa să se întoarcă în zonă.

„Ca urmare a apariției unui urs în apropierea unității școlare din Vatra Sat, începând de mâine, 22 mai 2023, de la orele 06.00 și până seară la încheierea cursurilor și la plecarea ultimului copil din școala, 3 reprezentanți ai Poliției Locale vor patrula zilnic în curtea Școlii Nr. 2 și în jurul acesteia, precum și pe stradă Garlici, acționând cu semnale acustice și luminoase ale autoturismului din dotare, în vederea asigurării protecției elevilor și a personalului unității, precum și a îndepărtării rapide a animalului în caz de nevoie!”, este postarea primăriei Comarnic.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...