Procurorii DNA Ploiești au descins în această dimineață în mai multe locații din București, printre care și sediul Poliției Locale a Sectorului 1, unde solicită documente care îl vizează pe fostul consilier al primarului Andrei Chiliman, Emanoil Bocean, care este și coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1. Surse judiciare susțin că perchezițiile au loc într-un nou dosar privind fapte de corupție desprins din cel al primarului suspendat al Sectorului 1. Potrivit unui comunicat DNA, faptele de corupție sunt comise în perioada 2009 – 2014.

Jurnaliștii de la Cancan scriau în urmă cu ceva timp că Emanoil Bocean este un un personaj bine înfipt în toate afacerile din Primăria Sectorului 1. Supranumit Luki Luciano din nordul capitalei, acesta a închiriat un spaţiu comercial Poliţiei Comunitare Sector 1, instituţie de care este direct responsabil şi pe care are o coordonează în realitate. De asemenea, acesta era acuzat ca terorizeaza membrii filialei PMP sector 1.

De asemenea, contractul de închiriere pentru spaţiul comercial de peste 200 de metri pătraţi din strada Pajurei nr. 24, actual sediu PMP, a fost încheiat între SC „Minnie Com” SRL, adica firma lui Emanoil Bocean, şi Poliţia Comunitară Sector 1.

Potrivit Registrului Comerţului, firma „Minnie Com” are sediul pe strada Pajurei nr. 24, sector 1, iar Emanoil Bocean figurează ca asociat. La aceeaşi adresă – Pajurei 24 – funcţionează Secţia Poliţiei Comunitare Sector 1 – Cartier Pajura, care a luat fiinţă la sfârşitul lui 2006. Suma de 4.000 de euro este cea solictată de Bocean în multele sale anunţuri de închiriere şi confirmată de surse din cadrul Consiliului Local al sectorului 1 şi Poliţiei Comunitare.

Emanoil Bocean apare și în dosarul în care este cercetat de luni bune Andrei Chiliman pentru acuzații de luare de mită, abuz în serviciu. Apărea în anumite declarații date de martori în acel dosar ca fiind o persoană apropiată de edil, prin intermediul căruia acesta își însuma 10 % comision din valoare contractelor acordate de la bugetul sectorului 1.

În paralel, procurorii DNA au descins și la o locație din Constanța, unde este vorba despre un alt dosar în care vizat este Răzvan Iordan, fost director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, dar și fost consilier al primarului Chiliman. Pe 6 august 2016, Iordan era reținut de procurorii DNA Ploiești pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit sume de bani pentru a dispune întocmirea proceselor verbale de recepție a unor lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here