fbpx
luni, decembrie 4, 2023
spot_img

EXCLUSIV! DNA investighează furtul banilor publici în urma declarațiilor făcute de primarul Adrian Dobre

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Direcția Națională Anticorupție din Ploiești va cerceta furtul banilor publici din Ploiești, după ce primarul Adrian Dobre a declarat la dezbaterea privind proiectul de buget că există situații de lucrări care apar pe hârtie, dar în realitate nu sunt efectuate, iar RASP le confirmă. Primarul Dobre a spus că astfel se scurg bani publici către societăți care au contract cu primăria Ploiești. În urma declarațiilor, Marius Fenichiu, fost candidat independent la primăria Ploiești, a depus o plângere la DNA Ploiești pentru ca procurorii anticorupție să cerceteze faptele pe care primarul Dobre spune că le-a sesizat.

„Am făcut o plângere în care am trecut linkul de la ziarul Incomod. E vorba de dezbaterea publică care s-a desfășurat luni, nu am fost acolo, dar am văzut în filmarea de pe site declarația lui Dobre în care spune că sunt făcute lucrări pe hârtie care nu se regăsesc în realitate și în modul acesta se scurg bani din bugetul local către anumite societăți. Pomenește și de 12 milioane lei, care a fost o sumă prea mare pentru ce s-a făcut plus că a constatat el însuși împreună cu reprezentanți ai societăților pe care le amintea, vorbea de RASP, SGU, care e realitatea din teren.

- Reclamă -

Am zis în felul următor: dacă declarația ar fi fost făcută într-un cadru informal, aș fi considerat-o o declarație politică, dar cât timp a fost făcută într-un cadru formal, la o acțiune oficială organizată de primăria Ploiești, în speță dezbaterea bugetului public, am luat-o ca pe arătatul degetului prin gard la adversarii politici, „uite, eu știu asta”. În mod normal, pentru el ca primar și pentru orice funcționar public, nu numai el ca primar, ar trebui să facă un denunț oficial la autoritățile statului, nu să arate cu degetul într-o dezbatere publică „uite că știu, uite că se scurg bani”.

De aici concură mai multe infracțiuni din punctul meu de vedere, fals intelectual, uz de fals, care practic duc la abuz în serviciu și chiar și din partea lui omisiunea sesizării, pentru că în momentul în care a aflat nu trebuia să vină să arate cu degetul, trebuia să facă sesizare către organele competente. E vorba de prejudicierea bugetului public! Am făcut plângere ca cetățean al Ploieștiului, ca ploieștean, ceea ce trebuia să facă el ca primar, am făcut eu ca cetățean.

Nu l-am reclamat pe el, am făcut plângere cu privire la faptă, pentru că el a făcut declarații acolo fără să dea nume și a spus că sunt lucrări făcute pe hârtie, care nu există în realitate, pentru că le-a verificat împreună cu reprezentanți ai societăților și au constatat că nu există în realitate. Deci e vorba de fals intelectual pentru că au fost întocmite înscrisuri oficiale deși știau că nu corespund cu adevărul, e vorba de situațiile de lucrări, uz de fals pentru că au fost plătiți bani în baza acestor documente, s-au creat prejudicii la bugetul local și ar fi și pentru el, dar eu nu l-am incriminat direct pentru că rămâne la latitudinea organelor de anchetă, omisiunea sesizării. E prevăzută în Codul Penal, chestia aceasta e foarte importantă, ca un funcționar public în momentul în care ia la cunoștință de săvârșirea unei fapte penale în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește el activitatea, să sesizeze de îndată organele de urmărire penală, ceea ce el se pare că nu a făcut, ba mai mult, o utiliza ca o armă politică, deși declarația nu a fost politică, pentru că nu a fost făcută într-un cadru informal, a fost într-un cadru formal, oficial, iar de aici rezultă abuzul în serviciu de la falsul intelectual și uz de fals. Din punctul meu de vedere e de competența DNA prejudicierea bugetului public.

- Reclamă -

Dar am făcut cu privire la fapte, nu pe persoane și rămâne să stabilească organele de anchetă dacă e cazul să înceapă urmărirea penală și împotriva cui, pentru că trebuie să cerceteze, sunt afirmații foarte grave, vorbim de o sumă de 12 milioane de lei care s-a vehiculat. În plângere am indicat linkul la care pot să vizioneze, întâmplător este chiar un link de pe ziarul vostru și pot să vadă tot video-ul, eu am extras doar un pasaj în care el spune clar că sunt facturate lucrări care nu se regăsesc în realitate, ceea ce mi se pare foarte grav!”, a declarat Marius Fenichiu pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img