Noi majorări la tariful pentru salubritate! Consiliul Local Ploiești se va întruni miercuri în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a valida noul tarif în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere.

Potrivit proiectului HCL, aleșii locali îl vor împuternicii pe primarul Adrian Dobre să voteze în viitoarea ședință ADI Deșeuri să voteze majorarea tarifului practicat de Rosal pentru cetățeni, la 13, 22 lei/persoană, adică 9,5 lei/ persoană pentru gunoi menajer, la care se adaugă tariful de 3,72 lei/persoană pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

În prezent, tariful este de 9,5 lei/persoană.

În ceea ce privește utilizatorii non-casnici, aceștia vor plăti 369 lei /tonă, adică 298 lei/ tonă pentru gunoi menajer, pa care se adaugă suma de 72, 68 lei/ tonă pentru deșeuri reciclabile, dacă noile tarife vor fi validate.

Problema gunoaielor din Ploiești este deosebit de gravă! Tot timpul, primim sesizări privind munții de gunoaie care se formează atât la rampele de colectare, cât și în anumite zone ale orașului.

Firma Rosal a fost amendată, de mai multe ori, pentru nerespectarea graficului de colectare la Ploiești și alte abateri de la contractul semnat prin intermediul ADI cu municipalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here