fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Felix Crudu Tesloveanu, noul Director General al Rompetrol Rafinare (P)

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare a decis numirea, de la 1 ianuarie, a domnului Felix Crudu Tesloveanu în pozitia de Director General al companiei – operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și al diviziei de petrochimie. Felix Crudu Tesloveanu îl va înlocui pe domnul Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare în perioada iunie 2014 – decembrie 2019.

În baza experienței și expertizei acumulate, Yedil Utekov va rămâne membru al Consiliului de Administraţie și va prelua funcția de Director al Diviziei Producţie şi Servicii Industriale în cadrul KMG International. Din noua poziție, Yedil Utekov va superviza strategiile de dezvoltare și implementare a soluțiilor de ultimă generație la nivelul unităților de producție ale Grupului.

Începând din 2020, misiunea lui Felix Crudu Tesloveanu este să continue trendul operațional ascendent pe care se află Rompetrol Rafinare.

- Reclamă -

În acest sens, în prima parte a anului este programată și revizia generală a rafinăriei Petromidia, care va beneficia de investiții considerabile în ceea ce privește modernizarea, optimizarea și mentenanța instalațiilor principale.

Este vorba despre un proiect amplu, realizat o dată la 5 ani, menit să sporească capabilitatea operațională a celei mai mari rafinării din România.

- Reclamă -

Felix Crudu Tesloveanu și-a început în 1988 cariera în segmentul operațional, unde a activat timp de 10 ani la rafinăria Petromidia.

Apoi a ocupat, pe rând, funcțiile de Manager de Staţie în Constanta, Coordonator Zonal, Coordonator Regional de Vânzări, Manager Regional de Vânzări, Director de Vânzări, Director de Operaţiuni şi Director General al Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului in Romania.

În 2016 a preluat conducerea subsidiarei Grupului din Republica Moldova, unde a reușit implementarea cu succes a programului de rebranding a stațiilor Rompetrol, dar și continuarea programului de extindere a rețelei. Aceste principale măsuri au asigurat o consolidare a activităților de distribuție pe plan local a carburanților produși de rafinăria Petromidia Năvodari.

Ulterior, a fost numit Manager General al Rominserv Valves IAIFO, ultima funcție deținută fiind cea de Director Cabinet Operațional în cadrul Diviziei Producţie şi Servicii Industriale a Grupului.

- Reclamă -

În perioada 2014 – 2019, activitatea unităților de producție s-a înscris pe un trend ascendent, atât din punct de vedere operațional, cât și a rezultatelor financiare obținute.

Astfel, s-au inițiat și implementat o serie de programe investiționale pentru alinierea la tendințele internaționale în domeniu – implementarea și adoptarea soluțiilor digitale, a inteligenței artificiale pentru creșterea profitabilității, a controlului mai riguros al produselor obținute, dar și a stabilității în operare a instalațiilor și a fluxurilor tehnologice.

În 2018, compania a reușit sa atingă, la rafinăria Petromidia, 11 recorduri istorice, printre care s-au numărat și materiile prime procesate (5,92 milioane de tone), produsele petroliere obținute (5,78 milioane tone), producția de benzine (1,36 milioane tone) și motorine (2,75 milioane tone), combustibil de aviație (317 mii tone) sau gradul de utilizare a capacității de rafinare (91,98%).

Rompetrol Rafinare este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat al României, plătind peste 453 milioane USD în trimestru III 2019 și peste 1,18 miliarde USD în primele 9 luni ale anului 2019.

În prezent, rafinăria Petromidia Năvodari este cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne și complexe din regiunea Mării Negre, în timp ce Vega Ploiești este cea mai longevivă rafinărie și unic producător de bitum și hexan din țară. Prin divizia de petrochimie, Rompetrol Rafinare este unicul producator intern de polimeri.

Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...