fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Florin Petrache, directorul de la Patrimoniu, implicat în afaceri dubioase cu panouri publicitare (GALERIE FOTO)

Citește Și

- Reclamă -

În timp ce în Ploiești sunt sute de panouri publicitare ilegale care nu plătesc nicio taxă Primăriei, directorul Direcției de Gestiune Patrimoniu, Florin Petrache, se preface că este incompetent pentru a-și masca propriile interese.

Într-un articol publicat zilele trecute am arătat că Petrache proteja afacerile ilegale ale lui Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, arestat de DNA.

- Reclamă -

Sub masca sa formată din naivitate și incompetență, Petrache este de fapt (ca și comportament) o simbioză între șarpe și caracatiță. Alunecos la nevoie pentru a scăpa din diferite situații însă cu multe tentacule prezente în afacerile cu publicitatea out-door. Din nefericire, directorul de la Patrimoniu nu își respectă fișa postului. Primăria pierde bani în detrimentul afaceriștilor protejați de Petrache.

O astfel de afacere unde Petrache aranjează lucrurile după bunul plac este cea a panourilor publicitare tip LED.

În zona centrală a Ploieștiului funcționează trei astfel de panouri publicitare. Primul de acest tip, construit în 2003, pe strada Republicii colț cu strada C.D. Gherea (FOTO 1), al doilea la Poștă (FOTO 2), construit pe mandatul primarului Bădescu, și al treilea vis-a-vis de pub-ul Doroftei (FOTO 3, FOTO 4), construit de curând. Ultimele două aparțin aceleiași societăți comerciale.

- Reclamă -

Pentru a demonstra importanța unui director de ”talia” lui Florin Petrache, vă povestim peripețiile prin care trec reprezentanții societății care administrează panoul de pe Republicii colț cu C.D. Gherea.

În mai 2015 expira contractul tip convenție cu Primăria pentru spațiul de pe domeniul public unde este amplasat panoul publicitar. Cererea de prelungire a contractului a fost făcută în luna martie iar răspunsul de la Patrimoniu a venit prin octombrie, când contractul deja expirase. Deși între firma care administra panoul și Primărie nu mai exista relație contractuală din mai 2015, la sfârșitul anului Direcția de Patrimoniu a cerut banii pe chirie, bani pe care i-a și încasat, deși nu exista bază legală.
Chiria pe lună este de aproximativ 2.000 de lei. Vă reamintim că în cazul panourilor aparținând lui Cristinel Toader, Petrache a închis ochii la chirii însumând aproximativ două miliarde de lei vechi.

Citește și: Un director din Primăria Ploiești protejează afacerile ilegale ale lui Cristinel Toader (FOTO-DOCUMENT). EXCLUSIV

Comparativ, când vine vorba de societatea care administrează celelalte două panouri, lucrurile sunt mult mai roz. Deși construcțiile sunt similare, taxa este în jur de 200 lei pe lună pe panou, de 10 ori mai puțin decât în cazul primei societăți.

- Reclamă -

În prezent, panoul de la Poștă nu mai are contract cu Direcția de Patrimoniu, convenția expirând la sfârșitul lui 2015. Acest lucru anulează și autorizația de construcție temporară care este valabilă doar pe perioada contractului tip convenție.

Referitor la panoul de vis-a-vis de pub-ul Doroftei a fost construit ilegal, pe spațiul verde, cu sprijinul consilierilor locali ai municipiului Ploiești.
Aici însă situația se complică un pic: este vorba de un contract de asociere între firmă și Primăria Ploiești unde absolut toți consilierii locali au votat pentru.
La acea vreme reprezentanții Primăriei au confirmat reporterilor Incomod că acea construcție nu avea autorizație.

Citește și: În timp ce SGU se face că demolează panouri publicitare ilegale din Ploiești, un panou cu LED se construiește în centrul orașului fără autorizație cu ajutorul…SGU

Acum, directorul Florin Petrache, caută soluții pentru a rezolva situația cu panoul ilegal de la Poștă care trebuie demolat potrivit legislației în vigoare și a noului regulament de publicitate aprobat prin Hotărârea Consiliului Local.
Până atunci ar trebui, potrivit legii, să înștiințeze Direcția de Urbanism care la rândul ei va demara procedurile pentru desființarea panoului ilegal.

Redacția Incomod a cerut un punct de vedere Primăriei referitor la situația panourilor tip LED.

Vom reveni!

FOTO 1 - Ziarul INCOMOD
FOTO 1
FOTO 2 - Ziarul INCOMOD
FOTO 2
FOTO 3 - Ziarul INCOMOD
FOTO 3
FOTO 4 - Ziarul INCOMOD
FOTO 4
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut