fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

FOTO O brățară de bronz intactă și un amnar vechi, descoperite în Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O brățară de bronz intactă și un amnar vechi au fost descoperite, în urmă cu două zile, în zona orașului Plopeni, din Prahova.

Descoperirea a fost făcută de Cătălin Sandu ”Haiducul”, activist de mediu și arheolog amator, colaborator al Ziarului Incomod.

- Reclamă -

Brățara este făcută din bronz și este unică în țară. Alături de brățară, Cătălin Sandu a descoperit și un amnar vechi, cu datare estimată în primă fază a evaluării din secolul al XIX-lea.

Cele două obiecte cu valoare arheologică au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Prahova.

Descoperirea acestor obiecte are o importanță istorică și culturală evidențiată prin valoarea lor inestimabilă pentru cercetători și istorici. Aceste artefacte pot contribui la înțelegerea și reconstituirea istoriei zonei, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi noi detalii despre locuitorii din această regiune în trecutul îndepărtat.

- Reclamă -

În final, este important ca aceste descoperiri să fie protejate și valorificate pentru ca posteritatea să poată beneficia de cunoștințele colectate despre istoria zonei. Astfel de descoperiri arheologice ne amintesc de importanța respectării și protejării patrimoniului cultural și istoric al României, pentru a încuraja cercetarea și descoperirea de noi informații despre trecutul țării noastre.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img