montare separatoare iesire ploiesti paulesti
Autorităţile judeţene au început luni montarea de separatoare de sens din beton la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, pe tronsonul de aproape doi kilometri situat între Spitalul Judeţean şi sensul giratoriu suspendat.

Separatoarele sunt montate pe Drumul Judeţean 102, la ieşirea din Ploieşti spre comuna Păuleşti.

Anunţul a fost transmis luni dimineaţă de vicepreşedintele CJ, Cristian Apostol. “Siguranța rutieră, o prioritate a Consiliului Județean Prahova. Astăzi a început montarea separatoarelor de sens din beton pe DJ102 pe sectorul ieșire Ploiești (zona Spitalul Județean) – Sensul Giratoriu Suspendat”, a anunţat vicepreşedintele Apostol, într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook.

VIDEO: Momentul accidentului din Ploiești în care un motociclist și-a pierdut viața

Respectivul sector de drum este cunoscut pentru incidentele de trafic care apar, mai ales la intersecţia cu strada Alba Iulia, la intrarea în Ploieşti, în contextul în care pe drumul principal se circulă cu viteză, iar accesul maşinilor din drumul secundar este difici.

Montarea bolarzilor din beton vine după ce, în 2022, ca măsură temporară, Consiliul Judeţean Prahova montase separatoare din plastic pe câteva tronsoane, pentru a împiedica virajul la stânga din drumurile secundare, tocmai în încercarea de a elimina accidentele.

Un grav accident a avut loc aici în iunie 2022, când un motociclist de 32 de ani a murit după ce a văzut în ultimul moment separatoarele din plastic recent montate, acroşându-le cu motocicleta şi fiind proiectat într-un autoturism care circula din contrasens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here