Descoperire uluitoare într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei. Un tânăr a găsit într-un dulap din locuința bunicii sale un obuz funcțional, iar clădirea este evacuată din cauza pericolului de explozie.

Ulterior, obuzul găsit de un bărbat în apartamentul bunicii sale din Sectorul 3 al Capitalei a fost ridicat în siguranță, iar locatarii evacuați se pot întoarce în locuințe.

Obuzul urmează să fie detonat într-un poligon, în condiții de siguranță.

Vecinii au povestit pentru Digi24 că femeia ar fi avut un fiu care a lucrat în Armată și că el ar fi putut să-l aducă în apartamentul mamei sale, așa s-ar explica prezența bombei.

Autoritățile au declarat stare de urgență, iar la fața locului intervine Unitatea de Intervenții în Situații de Urgență din Ciolpani pentru înlăturarea obuzului.

Două scări de bloc sunt evacuate de ISU București-Ilfov.

Obuzul este în stare de funcționare, cu focos, potrivit informațiilor Digi24.

„În jurul orei 16:00, prin apel 112, un bărbat a sesizat, că a găsit în apartamentul bunicii, un obuz. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 23 Poliție, fiind informat și ISUBIF. S-a dispus evacuarea locatarilor din imobil pentru a permite acțiunea de extragere a elementului de muniție. La fața locului se deplasează și specialiștii Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR. Urmează ca polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase să efectueze cercetări în vederea stabilirii modului în care proiectilul a ajuns în posesia persoanei”, se precizează în comunicat.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here