fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

G4Media: Un samsar de păduri a obținut sechestru pe toate mașinile Prefecturii, ale Direcției Silvice Vrancea și pe unele mașini de filaj ale MAI

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un cunoscut samsar de terenuri și păduri din Vrancea a obținut sechestru pe toate mașinile din dotarea Prefecturii Vrancea și din dotarea Direcției Silvice Vrancea, dar și pe mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, transmite g4media.ro. Potrivit sursei citate, sechestrul s-ar fi instituit în cadrul unui proces în instanță, de retrocedare a unei suprafețe de pădure . 

Acum, prefectul județului cere anchetă pentru a se afla cine a transmis, oficial, date executorului, despre mașinile pe care să se pună sechestru.

- Reclamă -

Maricel Cosor este un cunoscut cumpărător de drepturi litigioase din Vrancea. De-a lungul timpului, Cosor a tranzacționat drepturi litigioase de la moștenitorii legali ai foștilor latifundiari din regiune, cum ar fi urmașii boierilor Apostoleanu, Lahovary sau Gussi.

 - Ziarul INCOMOD
Foto: G4Media

Cosor a revendicat în timp zeci de mii de hectare de pădure, dar și importante clădiri din Vrancea, București sau Parcul Municipal din Adjud.

Are numeroase litigii cu Comisia de Fond Funciar din Vrancea, fiind văzut des în instanțele din Vrancea și Galați.

- Reclamă -

El a fost în atenția procurorilor în 2020, când a accidentat mortal un biciclist care circula pe marginea drumului. Dosarul a fost clasat de procurorii vrânceni pe motiv că biciclistul era sub influența băuturilor alcoolice.

Maricel Cosor a declarat pentru G4Media că sechestrul conturilor și a autoturismelor instituțiilor este ”o victorie repurtată” de el. Totodată, a declarat că dosarul accidentului mortal a fost clasat.

A obținut sechestru pe mașinile Prefecturii și ale MAI. Cosor a cumpărat, de la descendenta familiei boierului Gheorghe Apostoleanu (aflată acum în Canada) drepturile de moștenire a zeci de mii de hectare de pădure, dar și a imobilului din Focșani unde s-a semnat armistițiul cu Puterile Centrale. Gheorghe Apostoleanu a fost un important latifundiar născut la Focșani – jurist, avocat şi om politic important pe plan local în secolul XIX.

Prefectul județului, Nicușor Halici, cataloghează drept ”bizar” modul în care a obținut executorul judecătoresc lista autoturismelor care urmau a fi sechestrate, în condițiile în care unele dintre ele aparțin Ministerului Afacerilor Interne și nu pot fi amestecate ca bunuri ale Prefecturii – ca parte a Comisiei de Retrocedare.

- Reclamă -

Cum a obținut executorul judecătoresc numerele mașinilor MAI pentru a cere sechestru. G4Media a contactat biroul Executorului Judecătoresc Chirica Miștoiu Costel, care a declarat că a avut acces la baza de date a autoturismelor MAI și că a solicitat date despre bunurile mobile ale Prefecturii Vrancea și Direcției Silvice.

“Domnul prefect este în eroare, potrivit OUG 22 privind sechestrul, dacă instituția condusă de dânsul avea bugetată suma pe care o datorează clientului meu, atunci sechestrul nu se mai instituia, or această sumă nu era bugetată. Eu am acces la baza de date cu autoturismele și am solicitat și DRPCIV (Direcției Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor) ce este disponibil pentru sechestru”, a declarat executorul.

Citește integral pe g4media.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Vom avea alegeri comasate în iunie. Ce au decis liderii coaliției

În urmă cu puțin timp, liderii PSD și PNL au făcut o declarație comună prin care anunță comasarea alegerilor...
spot_img
Sari la conținut