Potrivit HotNews.ro, Sebastian Ghiță a fost localizat în Serbia, după aproape trei luni de la dispariția sa, după cum au declarat pentru HotNews.ro surse convergente apropiate anchetei. Ghiță ar fi fost vizitat recent de doi colaboratori apropiați din România, cu care ar fi discutat despre noi acțiuni de compromitere a șefei DNA. Potrivit surselor HotNews.ro, Sebastian Ghiță contează pe bunele relații cu premierul Serbiei, Aleksandr Vucici, cu care Victor Ponta s-a vizitat chiar și după ce n-a mai fost șeful Guvernului. Fostul premier a declarat însă în mod constant că nu știe unde se află Sebastian Ghiță și că nu a vorbit cu acesta de la dispariția lui din România.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, unul dintre cei care l-au vizitat pe Ghiță în Serbia este consultantul politic Dan Andronic (patronul EVZ). Contactat de HotNews.ro, Andronic a declarat că nu s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță în Serbia. “Nu m-am întâlnit cu Ghiță, nu m-am văzut cu Ghiță de când a plecat. Și nici nu cred că e în Serbia. E o informație falsă. E o tâmpenie.” Întrebat în repetate rânduri dacă a fost în Serbia în ultima perioadă, Dan Andronic a refuzat să răspundă. La insistențele HotNews.ro, Andronic s-a limitat să spună următoarele: “Răspunsul este am fost în foarte multe locuri, ce importanță are?”

Se pare că cel puțin doi ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române ar fi plecat în Serbia încă de acum două săptămâni cu scopul de a colabora cu autoritățile sârbe pentru ca Sebastian Ghiță să nu părăsească țara, au declarat pentru HotNews.ro surse polițienești.

Pe data de 10 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, fiind dat în urmărire internațională din data de 5 ianuarie. Problema e că Serbia nefiind în UE, Ghiță ar trebui extrădat, o procedură mai complicată, deoarece mandatul european de arestare poate fi pus în executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Sebastian Ghiță a fost inclus la sfârșitul lunii ianuarie pe lista “Most Wanted” a Europol, fiind, aparent, singura persoană căutată pentru corupție de poliția europeană.

De la dispariția sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiță, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul deputat face acuzații grave la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Acuzațiile l-au vizat și pe fostul prim-adjunct Florian Coldea, care între timp a fost scos cu totul din sistem.

Ghiță a apărut ultima dată în public pe data de 19 decembrie, când a intervenit la România TV pe tema procurorului Negulescu. Ghiță trebuia să se prezinte public în data de 21 decembrie la DNA Ploiești, pentru noi audieri în așa numitul dosar Ponta – Blair însă la termenul stabilit s-au prezentat doar avocații.

La sfârșitul luni februarie, procurorii anticorupție au deschis un nou dosar penal împotriva lui Sebastian Ghiță, omul de afaceri fiind acuzat că a cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here