Primăria municipiului Ploiești anunță că, în perioada 11 – 22 aprilie 2022, se vor executa servicii de dezinsecție și deratizare pe suprafața domeniului public și privat al municipiului Ploiești.

Comunicatul remis de primărie în acest sens:

“Operatorul S.C. CORAL IMPEX S.R.L. va acționa conform următorului program:

⦁ servicii de dezinsecție combatere țânțari, în spațiile verzi, parcuri aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 06.00 – 12.00;
⦁ servicii de dezinsecție combatere țânțari, în spațiile deschise din domeniul public precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00 – 04.00;
⦁ servicii de dezinsecție combatere căpușe, în spații deschise din domeniul public și privat, în intervalul orar 08.00 – 17.00;
⦁ servicii de deratizare spații deschise din domeniul public și privat, în intervalul orar 08.00 – 17.00.

Produsele utilizate în activitatea de dezinsecție și deratizare sunt:

⦁ Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
⦁ Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
⦁ Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
⦁ Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
⦁ Deltatim Plus, având substanța activă deltamethrin, tetramethrin, folosit pentru combaterea căpușelor;
⦁ Colbrom, având substanța activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie “Cantacuzino”, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

În activitatea de dezinsecție se vor utiliza utilaje portabile și autopurtate.

Reamintim că, în caz de ingerare accidentală a substanței raticide, este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Pentru ca activitățile de dezinsecție și deratizare să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Totodată, precizăm că, în cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție și deratizare va fi prelungită.

Rugăm ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here