Doi ani cu suspendare este pedeapsa pe care un bărbat din Dâmbovița a primit-o din partea judecătorilor din Răcari pentru că și-a amenințat iubita cu un ciob de sticlă pe care I l-a ținut la gât. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru lispire de libertate în mod ilegal. Victima și-a retras plângerea, motiv pentru care, procurorii nu l-au mai putut acuza pe agresor de loviri și alte violențe, fapte pentru ca ar fi putut lua mai mulți ani de închisoare.

Nemulțumiți de pedeapsa dată de magistrații din cadrul Judecătoriei Răcari, procurorii au contestat soluția la Curtea de Apel din Ploiești. Judecătorii ploieșteni sunt cei are vor decide pedeapsa finală în acest caz.

Radu Daniel Bogdan (28 de ani) de fel din comuna Braniștea, județul Dâmbovița, este acuzat că în noaptea de 29 spre 31 ianuarie 2018 și-a amenințat cu moartea partenera de viață pe care ulterior a forțat-o să meargă la el acasă, agresând-o cu un obiect ascuțit (o sticlă de bere spartă) pe care l-a ținut în permanență la gâtul victimei. Femeia fugise de acasă tocmai din cauza bătăilor primite de la Bogdan și se refugiase la sora ei. Bărbatul nu a acceptat despărțirea, iar în seara de 29 ianuarie 2018 a mers împreună cu mai mulți prieteni să-și aducă iubita acasă. A intrat cu forța în locuința unde se ascundea femeia, a bruscat-o, a tras-o de păr și a amenințat-o că îi va tăia gâtul cu ciobul de sticlă dacă nu va merge împreună cu el. Speriată, tânăra s-a supus. Între timp, sora victimei, care asistase la toată scena, a sunat la 112 și a cerut ajutorul Poliției. Convorbirea dintre polițist și apelant, redată în rechizitoriul Parchetului, este de-a dreptul halucinantă. În timp ce i se cerea să intervină de urgență pentru că o persoană se afla în pericol iminent, polițistul insista să afle numărul casei, deși femeia descrisese cu lux de amănunte unde se află domiciliul ei.

Radu Bogdan Daniel a fost găsit în aceeași noapte de către patrula de Poliție și dus la sediu pentur a fi audiat. A avut însă destul timp la dispoziție pentru a-și convinge iubita să nu depună plângere și să o determine și pe sora acesteia să procedeze la fel. Mai mult, prietenii bărbatului au declarat în fața anchetatorilor că nu au văzut dacă Bodgan și-a bruscat iubita, deși fuseseră prezenți la momentul ”răpirii”.

În lipsa unei plângeri venită din partea victimei, procurorii nu au putut să-l acuze pe Radu Bogdan Daniel și de amenințări și loviri și alte violențe. Au rămas în picioare doar acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal și de violare de domiciliu, fapte pentru care a și fost trimis în judecată.

În data de 14 decembrie 2018, Radu Bogdan Daniel este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Răcari. Ca pedeapsă complementară, bărbatul a primit și o sută de zile de muncă în folosul comunității. Soluția judecătorilor dâmbovițeni a fost atacată la Curtea de Apel de către procurori, iar procesul încă se judecă. La ultimul termen din data de 27 ianuarie, procesul a fost amânat din cauza grevei grefierilor. În prezent, Radu Bogdan Daniel se află în libertate, dar sub control judiciar.

Agresorul este cunoscut opiniei publice încă din anul 2017. El este fostul iubit al Alexandrei, tânăra din Titu, ucisă cu sânge rece de un militar MAPN, în timp ce se alfa la serviciu, într-un salon de coafură.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here